FORSVARER: Advokat Carl Urquieta Bore (t.h.) er forsvarer for den 21 år gamle kvinnen fra Lillesand i den såkalte Bolivia saken som startet i Oslo tingrett mandag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix/)
FORSVARER: Advokat Carl Urquieta Bore (t.h.) er forsvarer for den 21 år gamle kvinnen fra Lillesand i den såkalte Bolivia saken som startet i Oslo tingrett mandag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix/)

21-åring fra Lillesand frikjent i Bolivia-saken

Tre menn og en kvinne fikk fengselsstraffer.

Den 21 år gamle kvinnen fra Lillesand som ble tiltalt i den norske delen av Bolivia-saken, ble onsdag frikjent. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om at kvinnen skulle dømmes til seks og et halvt års fengsel.

– Hun er selvsagt svært glad, sier kvinnens forsvarer, Carl Bore, til TV 2.

Slapp nyheten på Facebook

Selv fortalte kvinnen om frifinnelsen på Facebook, men hun ville da ikke kommentere saken utover at hun hadde fått dommen, ifølge Fædrelandsvennen.

Sammen med 21-åringen fra Lillesand, satt fire unge menn på tiltalebenken. Alle dei fire andre ble dømt og fikk fengselsstraffer på opp til seks år og seks månader.

Det var i 2008 at 21-åringen, sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen, ble tatt med kokain i bagasjen i Cochabamba i Bolivia på vei hjem til Norge.

Mens Rodriguez og Hagen ble begge dømt i Bolivia, ble 21-åringen løslatt høsten 2009. Da rettssaken startet i Bolivia våren 2010 hadde hun forlatt landet og saken ble istedet behandlet i Norge.

Uvitende

Under rettssaken forklarte hun at hun ikke visste om kokainsmuglingen og hevdet istedet at venninnene planla hele operasjonen uten hennes viten. Hun trodde Boliva-oppholdet var en vanlig ferie.

Dagen de tre venninnene skulle reise hjem hadde Rodriguez kommet til hotellrommet med åtte bager hun hevdet hun hadde kjøpt billig på et marked. 21-åringen gikk med på å ta noen av bagene i sin koffert fordi venninnen ikke hadde plass til alle.

På flyplassen ble det avslørt at bagene inneholdt fire kilo kokain.

Frosset ut i fengselet

Like etter de ble pågrepet ville Rodriguez at hun skulle forklare at ingen av dem visste om narkotikaen i bagene. Da hun nektet, ble hun frosset ut av venninnene, ifølge dommen.

Retten trodde på 21-åringens forklaring om at hun var uvitende om bagenes innhold og valgte å frifinne henne.

«Retten sitter med inntrykk av at NN (21-åringen, journ. anm.), stolte på sitt reisefølge og at hun ikke var inne på tanken om at de ville trekke henne med på noe kriminelt. Dette kan skyldes stor grad av hengivenhet overfor Brendemo Hagen og tillit til Rodriguez.» heter det i dommen.