Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver fredag sitter Hans Erik Dyvik Husby som «Idol»-dommer i beste sendetid på TV 2.

Den tidligere Turboneger-vokalisten har vært åpen om forandringene i livet sitt de siste årene – og at han kom seg ut av rushelvete med hjelp fra en kontroversiell svensk avrusningsklinikk.

Les også: Her er kjendishistoriene som sjokker Norge

Klinikken er basert på Scientologikirkens prinsipper, og Hank har senere gått sterkt ut mot psykiatrien, som er en av kampsakene til trosretningen.

Refs

Lørdag skrev Dagbladet om hvordan Idol-dommeren sprer propaganda fra scientologiorganisasjonen CCHR på Twitter.

I onsdagens utgave melder avisen at Hans Erik sender ut propagandavideoer med scientologibudskap til norske skoler.

Les også: Dette frykter Guri Solberg under «Idol»

Dette får kunnskapsministeren Kristin Halvorsen til å reagere sterkt.

– Dette skal absolutt ikke inn i norsk skole. Det virker overfladisk og lite seriøst. Lærerne har et langt bedre materiale. Dette hører ikke hjemme som en del av et seriøst materiale, med mindre elevene skal læres opp i kritisk tankegang, sier Halvorsen.

Og:

– Det er bra at dette blir kjent, slik at ingen skal være i tvil.

Vil vise veien til lykke

I april mottok Vennersberg barneskole på Kongsvinger et brev fra Hans Erik Dyvik Husby og Oslo Peace Program (OPP), sammen med dvd-sen «Veien til lykke» og «Sannheten om stoff», som beskrives som en moralkodeks.

Les også: Slik har Gunnar Greve blitt som far

Skolen har avslått tilbudet om å bruke materialet i skoleundervisningen.

Hans Erik Dyvik Husby svarer slik på kritikken:

– Veien til lykke var et uvurderlig verktøy for meg i prosessen med å bli rusfri på Narconom (avrusningsklinikk jour.anm.), og i prosessen med å bli en lykkelig familiefar og en aktiv deltaker i samfunnet. Jeg ønsker å dele denne veiviseren til et lykkeligere liv med barn og ungdom. I en nasjon herjet av grusomme drap, overfallsvoldtekter, fremmedfrykt og store rusproblemer er jeg og Trygve (Husbys manager, livvakt og partner i OPP jour. anm.) opptatt av å hjelpe de vi kan, sier Dyvik Husby gjennom Trygve Haug til Dagbladet.