PRESSET JUSTISMINISTER:   Jeg synes man skal være varsom uansett hvem som sitter som justisminister, og til enhver tind trekke politiske konklusjoner ut av hvordan anmeldelsestallene utvikler seg, sier en presset Knut Storgerget. (Foto: TV 2)
PRESSET JUSTISMINISTER: Jeg synes man skal være varsom uansett hvem som sitter som justisminister, og til enhver tind trekke politiske konklusjoner ut av hvordan anmeldelsestallene utvikler seg, sier en presset Knut Storgerget. (Foto: TV 2)

Storberget fornøyd med egen jobb

TV 2 møtte i dag justisminister Knut Storberget til et lengre intervju i anledning voldtektsbølgen som herjer hovedstaden.

På spørsmål om justisminsiter Storberget er fornøyd med jobben han har gjort som sjef for Justisdepartetmentet og politiet de siste seks årene, svarer Storberget:

– Svaret er ja. Når det gjelder vold mot kvinner har vi satt i verk masse tiltak. Vi har bygget barnehus, samt etablert DNA-reformen. I tillegg til denne særskilte nasjonale enheten her på Kripos rettet inn mot voldtekt.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst.

Likevel har 50 kvinner blitt utsatt for overfallsvoldtekter i Oslo, bare i år.

– Jeg er ikke tilfreds med det, at vi har såpass mange overfallsvoldtekter. Jeg er fornøyd med de tiltakene som er satt i verk, men man blir på mange måter ikke ferdig, sier justisministeren.

Les også: Nyutdannede politifolk uten jobb slakter voldtektsforslag

– Vil antallet anmeldte overfallsvoldtekter bli en prøvestein på din jobb som justisminister?

– Jeg synes man skal være varsom uansett hvem som sitter som justisminister, og til enhver tid trekke politiske konklusjoner ut av hvordan anmeldelsestallene utvikler seg. Vi skal gjøre hva vi kan for å få snudd denne bølgen, sier Storberget.

Les også:Borgervernalliansen vil følge jenter hjem