John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Politiet etterforsker Terry-saken

Metropolitan Police i London har åpnet sak mot Chelsea-stopperens angivelige rasisme.

Chelsea-stopper John Terry har vært i hardt vær etter at han angivelig skal ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPR-stopper Anton Ferdinand.

Nå har Metropolitan Police i London bestemt seg for å åpne sak om episoden. En privatperson leverte inn en anmeldelse på Terry etter kampen, og London-politiet har «vurdert den en ukes tid» før de bestemte seg å ta affære.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Politiet ble gjort oppmerksom på en hendelse søndag 23. oktober, som angivelig involverte rasistisk hets. Denne hendelsen er nå under etterforskning av politiet i Hammersmith og Fulham, sier Metropolitan Police i en uttalelse.

Les også: Nye bilder skal oppklare Terry-saken
Les også: – Ferdinand ikke påvirket av Terry-episoden
Les også: Terry avviser rasismeanklager mot QPR-spiller

FA etterforsker også saken
Leppebevegelsene til Terry kan tyde på at han sier noe a la «You fu*king black c*nt» til Ferdinand. 31-åringen selv mener det hele skyldes en misforståelse, og at han faktisk sa «Did you think I called you a f***ing black c**t?».

– Jeg ville aldri sagt en slik ting og det gjør meg trist at folk tror det, sa Terry.

På tv-bildene er det vanskelig å få med seg starten på setningen på grunn av en dårlig kameravinkel. Det engelske fotballforbundet (FA) gransker også episoden og vil bruke alle kameraene som tv-kanalen Sky hadde på Loftus Road i håp om å kunne finne et bilde som gjør saken klarere.

Les også:FA vil straffe Chelsea og etterforsker Terry for rasisme
Les også: Magisk van Persie-show på Stamford Bridge

Ferdinand støtter etterforskningen
Ferdinand hevder på sin side at han ikke hadde noen form for samtale om rasistiske bemerkninger eller tilrop med spillere i løpet av kampen.

QPR-spilleren har likevel gått ut og støttet FAs etterforskning av saken.

– Jeg har sterke følelser om denne saken. Men ettersom jeg ikke ønsker å forhåndsdømme, vil jeg ikke å gi noen flere kommentarer før etterforskningen er avsluttet, sa Ferdinand forrige uke.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene