Vålerenga (Foto: TV 2 SPORT)
Vålerenga (Foto: TV 2 SPORT)

Vålerenga snudde til seier - nektet Lørenskog revansje

Byttet ut keeperen og gikk fra 0-2 til 3-2.

Lørenskog - Vålerenga 2-3:

Lørenskog Ishall/Bergen (TV 2 Sporten): Sist gang Lørenskog og Vålerenga møttes endte det med en overlegen 8-2-seier til VIF. Det ydmykende tapet ble for mye for storsatsende Lørenskog, som sparket trener Knut Jørgen Stubdal.

I tirsdagens seriekamp øynet romerikingene endelig en revansje, og det så også lovende ut med 2-0-ledelse etter to perioder.

I 3. periode raknet det imidlertid for vertene, Vålerenga fikk anledning til å sette inn tre scoringer og sikre 3-2-seier.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

Se kampen i opptak på TV2Sumo.no

Byttet ut keeper
Grunnlaget for Vålerengas snuoperasjon ble lagt da VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen serverte en taktisk genistrek tidlig i 3. periode. Den tidligere storspilleren byttet ut keeper Patrik DesRochers da Lørenskog pådro seg en utvisning, og overtallet med to mann mer på isen ga umiddelbar effekt.

– Vi skapte ingenting. Det var dødt, så jeg måtte gjøre noe. Men det var en gambling. Jeg har aldri byttet ut keeperen så tidlig i en kamp før, sier Knutsen med et smil til TV 2 Sporten.

Shay Stephenson satte inn både det første og den siste scoringen for Oslo-laget, og canadieren var svært lettet over at keepertaktikken fungerte.

– Vi trengte en scoring på det tidspunktet (før 1-2-scoringen). Det kunne gått andre veien for oss også, men heldigvis fikk vi mye ut av det, sier han til TV 2 Sporten.

Les Bjørn Kr. Ereviks blogg: «At Stavanger leder med 13 poeng er overraskende»

Les også:Økonomisk krise for Storhamar
Les også:Erevik: – Oilers kommer til å ligge mange hestehoder foran
Les også: Stavanger fosser ifra på tabelltopp

Scoret etter ett minutt
Lars Erik Spets sendte Lørenskog i føringen bare minuttet inn i kampen, før Mats Frøshaug doblet 09.17 i midtperioden.

I sisteperioden handlet det meste om Vålerenga: Stephenson reduserte først etter 08.29, før Patrick Coulombe utlignet etter 12.14.

Stephenson fulgte opp og ble matchvinner med sin scoring etter 18.46.