OPPHOLDER SEG I SVERIGE: 25 år gamle Mohyeldeen Mohammad skal for tiden oppholde seg i Sverige. Hans far vil ikke kommentere opplysningene. (Foto: TV 2)
OPPHOLDER SEG I SVERIGE: 25 år gamle Mohyeldeen Mohammad skal for tiden oppholde seg i Sverige. Hans far vil ikke kommentere opplysningene. (Foto: TV 2)

Hevder norsk islamist ser etter ny brud i Sverige

Mohyeldeen Mohammad skal oppholde seg i forstad utenfor Stockholm.

Den svenske lederskribenten Per Gudmundson i Svenska Dagbladet skriver på sin blogg at den norske islamisten Mohyeldeen Mohammad ser ut til å ha bosatt seg i en forstad til Stockholm.

Han kom over disse opplysningene i et Facebook-innlegg skrevet av en svensk person som kaller seg «Abu Salman».

I dette innlegget skriver «Abu Salman» at Mohammad skal ha reist til Sverige for å jobbe, og at han angivelig har gifteplaner.

– Stiller opp for en broder

Stemmer disse opplysningene, betyr det at 25-åringen fra Larvik ser etter et nytt koneemne i Sverige. Han ble registrert separert i sommer etter et tre måneder langt ekteskap.

– Ettersom jeg er en broder er det jo selvsagt at jeg stiller opp for en broder som er i akutt behov for hjelp, heter det i Facebook-innlegget som Gudmundson har en skjermdump av.

Per Gudmundson skriver i et annet blogginnlegg at det på Facebook-profilen til «Abu Salman» har vært postet hyllester av den avdøde imamen Anwar al-Awlaki, som ble drept i Jemen i september.

Mohyeldeen Mohammad har ikke hatt noe registrert arbeidsforhold i Norge siden sommeren 2009. 25-åringen har bakgrunn fra Irak, men ble født i den engelske byen Manchester i 1986.

I september 2006 foretok den religiøse 25-åringen en navneendring, der han la til mellomnavnet Giovanni – den italienske varianten av mannsnavnet Johannes, som betyr «Gud er nådig» på gresk.

Av ukjente grunner endret han imidlertid navnet tilbake til sitt opprinnelige navn 18. januar 2007.

Ble pågrepet i Saudi-Arabia i høst

I september i år ble den radikale 25-åringen fra Larvik løslatt av politiet i Saudi-Arabia, etter at han ble pågrepet etter ankomst til den hellige byen Medina.

Han studerte islamsk sharialov ved det islamske universitetet i Medina, men ble utvist fra skolen i mars 2010 fordi de anså ham som politisk aktiv. 25-åringen anket utvisningen og fikk fortsette.

I februar 2010 vakte han oppsikt med sine uttalelser om at Norge driver et korstog mot islam, og han advarte under en demonstrasjon mot et terrorangrep i Norge.

Samme måned bekreftet Politiets sikkerhetstjeneste i et intervju med TV 2 at de hadde hatt kjennskap til den radikale islamisten fra Larvik.

I april i fjor ble det kjent at Mohyeldeen Mohammad kalte mulla Krekars angivelige drapstrusler mot to norske kurdere etter brenning av Koranen for «vår onkels fatwa».

LES OGSÅ: Hevder Norge driver korstog mot islam

Tv2.no har vært i kontakt med Mohyeldeens far, som bor i Larvik. Han ønsker ikke å kommentere opplysningene om at hans eldste sønn skal ha flyttet til Sverige.