Rød, nude, svart og burgunder. Matt, glansfull og skimrende. Neglelakk er blant vårt viktigste tilbehør. Nå skal også gutta lakke neglene...

Hva synes du om neglelakk for menn? Si din mening i avstemning under!

LES OGSÅ: Neglelakken stjernene kaster klærne for

Uttrykker seg gjennom neglelakk?

Ifølge det amerikanske nettstedet Racked.com lanserer skjønnhetsmerket EvolutionMan neglelakk for menn. Neglelakken kommer i fem forskjellige utgaver, og inkluderer fargene hvit, grå og mørkelilla, samt en glansfull og en matt overlakk. Grunnlegger av EvolutionMan, Marco Bernadini sier i et intervju med Allure.com at menn leter etter stadig nye måter å uttrykke seg på, og at neglelakken kan være en av disse.

– Neglelakk er definitivt mindre permanent enn en tatovering, og du kan variere fargen etter både humør og mote, sier Marco Bernadini, som mener at neglelakker i metalliske farger er det hotteste for gutta akkurat nå.

Så gjenstår det å se om neglelakken for menn har livets rett.

LES OGSÅ: Neglelakken som gir deg vann i munnen

Høstens hotteste neglelakk

Metalliske farger, jordfarger, sukkertøysfarger, knallfarger og alle nyanser av rødt var blant våren og sommerens viktigste neglelakktrender. Denne høsten er det glitterlakker, rødtoner, pastellfarger og høstfarger som er blant de fineste neglelakkene.

Dyprøde nyanser er feminint, sensuelt og dramatisk, og rødtonene går fra mørk sjokoladebrun til rødlilla.

Trenden med metalliske neglelakker holder seg fra forrige sesong, og glitterlakker i alle regnbuens farger fra klassisk rødt til mørke høstfarger og metallisk er hot i høst. Glitterlakkene kommer med både små og store glitterkorn som kan legges lagvis for en mer dramatisk effekt.

LES OGSÅ: Er du lei av neglelakk som flasser?

Blått er en av høstens aller viktigste trendfarger, og høstens neglelakker kommer gjerne i de intense blåtonene vi ser mye av også på klesfronten.

Pastellfargene holder seg i trendbildet, og denne høsten går pastellpaletten fra beige til lys lilla, brun, rosa og korall. Pastellfargene står i fin kontrast til høstens dramatiske glitterlakker.

HØSTENS NEGLELAKKER: Fra toppen t.v: «1001 Nights» er en blank glitterneglelakk med turkise stjerner (veil. pris kr 149, TL-Design). «Do Ya Think I'm Sexy» kommer i en sterk rødfarge med store glitterkorn (kr 179, Deborah Lippamann). «Tuxedo» fra Christian Dior er en hyllest til midnattsblått (kr 215, Dior). «Tokyo» er en rødlilla lakk som passer for en mørk høst (kr 155, Nailtiques). «Havana» er i en brunnyanse som matcher høsten (kr 159, Opi). Neglelakken fra Zoya kommer i dyp mosegrønn, og inneholder kun naturlige ingredienser (kr 159, Zoya). Chanels neglelakker har alltid trendpotensiale. Denne koksgrå varianten heter «Graphite» (kr 220, Chanel). Neglelakken fra YSL er en blanding av midnattsblått og grønt (kr 195, Yves Saint Laurent).

Slik legger du neglelakk

* Fjern eventuell gammel lakk med neglelakkfjerner uten aceton. Bruk neglelakkfjerner også selv om du ikke har gammel lakk på neglene. Neglelakkfjerner fjerner nemlig fettstoffer, skitt og smuss fra neglen.

* For å oppnå best resultat, bør du legge underlakk. Underlakk gjør at neglelakken sitter bedre, og forhindrer misfarging av neglene.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

* Rull neglelakkflasken mellom hendene, ikke rist! Slik unngår du luftbobler i neglelakken.

* Legg et tynt lag med neglelakk på alle neglene. De fleste neglelakker krever at du legger flere lag for et jevnt resultat. La lakken tørke mellom lagene.

*Avslutt med å legge overlakk på neglene. Overlakk gir glans og holdbarhet, og beskytter den fargede lakken.

LES OGSÅ: Førstehjelp for tørre høsthender