De leker mye på jobb i Microsoft, og det er kanskje grunnen til at selskapet er kåret til å være verdens beste arbeidsplass. I kontorlokalene i Oslo står det flere spillstasjoner plassert rundt i det åpne kontorlandskapet.

Og sjefen sjekker ikke om du spiller på jobb.

– Jeg går ikke rundt og kontrollerer det. Folk greier å begrense seg og passe på tiden selv, så det er fritt fram, sier adm. direktør i Microsoft Norge, Hege Skryseth til TV 2.

Bra fotballag

Over 5500 virksomheter med vel 10 millioner medarbeidere i over 45 land har deltatt i undersøkelsen Great place to work, som er verdens mest utbredte medarbeiderundersøkelse.

Blant arbeiderne i Microsoft Norge blir det sosiale trukket fram som en suksessfaktor.

– Jeg vil si arbeidsmiljøet, kollegaene og ikke minst fotballaget vårt. Det er viktig å ha en sosial arena hvor vi møtes utenfor jobben og har det moro, sier Bengt Rosing Borren i Microsoft Norge.

Stolthet

Administrerende direktør i Great place to work, Jannik Krohn Falck, forteller at arbeiderne i Microsoft er stolte av å jobbe i selskapet.

– Alle som jobber her er stolte av å fortelle at man jobber i Microsoft. Vi ser også at de lykkes med lederskap. Det er stor tillit til ledelsen og virksomheten, forteller Borren.

Ledelsen er selvsagt stolte av resultatene, men sier de ser like nøye på det som ikke er bra i undersøkelsen.

– Dette er et seriøst arbeid over lang tid, sier Skryseth.

VINNERE: Microsoft er kåret til verdens beste arbeidsplass. Noe av forklaringen ligger i at de ansatte får lov til å spille tv-spill på jobben. (Foto: TV 2)