karina_680 (Foto: TV 2)
karina_680 (Foto: TV 2)

Bet medpassasjer på vei til eget bryllup

– Han tok fram Bibelen og jeg var sikker på at han hadde sett at vår siste time var kommet. SE VIDEO!

I kveld er det sesongpremiere på «Da damene dro». Denne gangen blir vi kjent med innbyggerne i fiskeværet Laukvik i Lofoten.

Les også: TV 2 tømmer hele bygda for damer

To av dem vi møter i kveldens episode er ekteparet Karina og Thomas Engberg og deres tre gutter.

Møt folket ved å følge «Da damene dro» på Facebook!

Lider av skikkelig flyskrekk

I programmet får vi se at ekteparet beskriver forholdet som 50-tallsaktig når det gjelder fordeling av arbeidsoppgaver. Hjemme er det rett og slett Karina som er «sjefen».

Men det var aldri helt sikkert at Karina skulle klare å bli med til Syden med Laukviks damer. Hun lider nemlig av en skikkelig flyskrekk. Noe som har bydd på noen utfordringer for familien som tidligere bodde i London.

– Vi har kjørt bil gjennom hele Europa, og det har vært noen flyturer der vi måtte avbestille i siste liten, forteller ektemannen Thomas til TV2.no.

thomaskarina
thomaskarina

Bet en amerikaner på flyet

Ekstra ille ble det da paret skulle gifte seg i 2007. Da bodde de fremdeles i London og bryllupet skulle stå i nord.

(Se Karina fortelle om hendelsen der hun bet en amerikaner i videoen øverst! Dette er et klipp som ikke blir vist på TV)

– Jeg bet en stakkars amerikaner som satt ved siden av meg. Han tok fram Bibelen og jeg var sikker på at han hadde sett at vår siste time var kommet. Da ble jeg hentet av flyvertinnene og jeg måtte sitte bak sammen med dem resten av turen. Da måtte jeg gå av flyet og ta toget fra Oslo til Bodø og ta Widerøe-fly over, og det var ikke noe morsomt, sier Karina som kom frem til Laukvik to dager etter mannen og barna på den turen. Heldigvis hadde de beregnet god tid og hun rakk frem hun sitt eget bryllup.

– Det er synd det ikke går tog helt til Portugal, men da hadde jeg vel vært fremme når de andre drar hjem, sier Karina i videoen du kan se øverst.

Usikkert om Karina maktet å reise

Etter turen er Karina veldig glad for at hun ikke trakk seg fra hele turen, selv om det var på nære nippet.

– Det var en «fifty-fifty»-situasjon. Du bestemmer deg jo om morgenen om du reiser eller ikke. Om det er dårlig vær så kan du trekke deg, og det er greit. Det siste du sa til meg «jeg snur nok og kommer hjem» sier ektemannen.

– Jeg hadde ikke bestemt meg da vi tok bussen, sier Karina.

Se Karina fortelle alt om flyskrekken sin før avreise på TV 2 Sumo her!

– Det var snør og tårer og jeg klarte ikke å spise

Selve flyturen ble en nokså traumatisk opplevelse for henne.

thomaskarl
thomaskarl

– Jeg var så fryktelig redd. Det var noen som stod vakt for å se at jeg kom på flyet. Det var snør og tårer og jeg klarte ikke å spise. Det var grusomt, sier Karina som nesten ikke husker noe fra flyturen.

– Det var noen som sa det så ut som jeg skulle svime av. Jeg husker at vi traff et luftrom. Jeg husker at folk som snakket om flystyrt. Jeg husker lyden om dører inn til toalettet. Jeg kan hver en eneste lyd på et fly.

Flyopplevelsen var så ille at Karina vurderte andre transportmuligheter hjem fra Portugal.

– Jeg sjekket muligheten for å reise med tog og buss til Oslo via Göteborg og helt til Narvik. Det skulle ta lang tid. De anbefalte ikke jenter å reise alene på en så lang tur. Det skulle ikke være så trygt.

Les også: Premiere på «Da damene dro»

En sjanse i livet Karina ikke ville gå glipp av

Nå er hun sjeleglad for at hun ikke trakk seg fra reisen.

– Ja, men samtidig så kjenner jeg en angst om at jeg plutselig skal ut og fly igjen. Det har jeg ikke lyst til. Flyskrekken min er så sterk. Jeg unner ikke min verste fiende å ha sånn angst. Men jeg var veldig bestemt på at jeg skulle dra. Det var en sjanse i livet jeg ikke ville gå glipp av.

Se Karina fortelle alt flyskrekken sin før avreise på TV 2 Sumo her!

Se smakebiter av «Da damene dro» her: