Solbakkren1
Solbakkren1

Erik Solbakken etter Steven Spielberg-stunt på «Senkveld»:
– Jeg gikk ut med halen mellom beina

Erik Solbakken fikk aldri avslørt sannheten om «Senkveld»-intervjuet.

Erik Solbakken har stemmen til Tintin i den nye filmen om detektiven som er regissert av Steven Spielberg. Fredag var den tidligere «Eurovision Song Contest»-programlederen gjest i «Senkveld» på TV 2, og Solbakken hadde på forhånd fått litt av en utfordring av Thomas og Harald.

Da Solbakken møtte selveste Steven Spielberg i forbindelse med lanseringen av filmen, skulle han under et intervju presse inn flest mulig «Melodi Grand Prix»-referanser i intervjuet.

– Det ble litt flaut, innrømmer Solbakken.

Se hele videoen her.

– Useriøs journalist

Solbakken hadde møtt Spielberg tidligere samme dag i forbindelse med rollen som Tintin, og han håpet i det lengste at regissøren ikke skulle kjenne han igjen under det litt spesielle intervjuet senere på dagen.

Den gang ei.

– Han kjente meg igjen med en gang, og begynte å snakke med en gang jeg kom inn i rommet. Jeg tenkte at jeg ikke kom til å rekke å lure inn «MGP»-referansene, men så fyrte jeg bare løs, sier Solbakken til «God kveld Norge».

Spielberg visste at Solbakken jobbet som journalist, og hadde tidligere samme dag sammenlignet hans virke med Tintins. Det gjorde det hele bare verre for Solbakken.

– Jeg merket at han kjente litt på at jeg nok ikke var en god journalist, og at det kunne hende at jeg hadde litt andre planer for intervjuet, sier han.

Les også: Her er kjendishistoriene som sjokker Norge

– Fikk ikke avsløre spøken

Ved å til stadighet lure inn sangtitler fra «MGP» inn i spørsmålene klarte Solbakken til slutt å få sneket inn hele 19 «MGP»-referanser i intervjuet.

Flaut eller ikke, Solbakken fikk aldri avslørt overfor Spielberg at det hele bare var en spøk.

– Jeg hadde veldig lyst til å si etterpå at det bare var tull, men dårlig tid gjorde at jeg måtte skynde meg ut etter intervjuet. Jeg rakk aldri å si at det bare var tull, og jeg ut med halen mellom beina, sier Solbakken med et smil.

Les også: Herborg Kråkevik flyttet til Danmark: – Nordmenn er uhøflige!

– Angrer ikke

NRK-programlederen har fått gode tilbakemeldinger etter spøken, og angrer ikke på innslaget som ble sendt fredag.

– Jeg tenker at han så på meg som en journalist som ikke gikk rett på sak, men rundt grøten. Jeg tviler på at han har «MGP»-referansene inne. Da blir jeg i såfall sjokkert, sier Solbakken som under intervjuet lurte inn titler som «Mil etter mil», Do Re Mi», «Romeo» og «Haba Haba».

Les også: Jacko ville drepe Spielberg