FOR LITE POLITI: Selvom politiet har ekstra bemanning i helgene, mener Terje Bratland at det burde vært enda flere (Foto: Scanpix)
FOR LITE POLITI: Selvom politiet har ekstra bemanning i helgene, mener Terje Bratland at det burde vært enda flere (Foto: Scanpix)

Politiet: – Minst tre voldtekter i Oslo i helgen

En kvinne (18) skal ha blitt voldtatt i Vaterlandsparken i 02.30-tiden natt til søndag. Politiet fått inn anmeldelser på totalt fem voldtekter- eller voldtektsforsøk i Oslo det siste døgnet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterforsker minst tre voldtekter som skal ha skjedd i Oslo i løpet av helgen. Dette kom fram søndag kveld.

Vaktleder ved Krimvakta i Oslopolitiet, Morten Wiik, opplyser til TV 2 at de har fått inn tre anmeldelser på voldtekt i løpet av lørdag og søndag.

Overfalt i Vaterlandsparken

Den ene voldtekten skal ha skjedd i Vaterlandsparken i Oslo i 02.30-tiden natt til søndag. Kvinnen hadde vært på fest og var på vei hjem da hun skal ha blitt overfalt av to menn og voldtatt i Vaterlandsparken.

Kvinnen klarte selv å ta kontakt med politiet like før klokken 03. Hun ble brakt til voldtektsmottaket på Oslo legevakt.

LES OGSÅ: – Ung kvinne voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo

Politi patruljerer ved Oslo S (Foto: Scanpix)

Fem gutter pågrepet

To jenter på 16 år skal ha blitt utsatt for det politiet kaller «seksuelle handlinger uten samtykke» på Oslo S lørdag ettermiddag.

– Det er to seksuelle handlinger uten samtykke og det dreier seg om to jenter på på 16 år, sier Wiik til TV 2.

Fem gutter i alderen 16–20 år er pågrepet. Alle er opprinnelig fra Pakistan og Afghanistan.

Anmeldte voldtekt i leilighet

I tillegg har politiet fått inn en anmeldelse på en voldtekt som skal ha skjedd i en leilighet på Sandaker natt til søndag. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt voldtekten.

– En norsk mann i 20-årene er pågrepet i saken, opplyser vaktleder ved Krimvakta i Oslopolitiet, Morten Wiik, til TV 2.

I det tredje tilfellet har en jente anmeldt en voldtekt som skal ha skjedd i en leilighet på Bislett natt til søndag.

Også i dette tilfellet er det snakk om en jente i 20-årene.

I denne saken har politiet pågrepet to menn i 30-årene. Den ene en norsk statsborger født på Sri Lanka, mens den andre er en svensk statsborger opprinnelig fra Iran.

Forsøkt tvunget til sex

I 02.30-tiden i natt ble en kvinne forsøkt tvunget til sex i en pirattaxi på nedre Grünerløkka.

Den fornærmede kvinnen er i 20-årene. Gjerningsmannen er ikke pågrepet, men politiet leter etter det som trolig er en somalisk mann i 40-årene, ganske lys i huden.

Mannen skal ha kjørt en mørk Mercedes av eldre modell.

Ekstra bemanning i helgen

Oslo er på topp blant hovedstedene i Norden når det gjelder voldtekt. Det har så langt i år vært en kraftig økning i antall overfallsvoldtekter i Oslo.

Politiet i Oslo hadde satt inn oppimot 20 ekstra politifolk i helga. Dette ble innført fra og med fredag kveld. De skal ha patruljert områdene av byen hvor kvinner er ekstra utsatt for voldtekt.

Natt til lørdag gikk osloborgere i fakkeltog for å markere sin avsky mot de mange overfallsvoldtektene i hovedstaden den siste tiden. Timer etter fakkeltoget skjedde det altså en ny overfallsvoldtekt.

LES OGSÅ: Gikk i fakkeltog mot voldtekt: Oslo-folk tok natta tilbake

Politiet ønsker tips fra publikum og kan nås på telefon: 22669966