Trener Petter Thoresen er mannen som skal lede Oilers til seriegull. Her etter at NM gullet ble sikret i 2010. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Trener Petter Thoresen er mannen som skal lede Oilers til seriegull. Her etter at NM gullet ble sikret i 2010. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Erevik: – Oilers kommer til å ligge mange hestehoder foran

TV 2 Sportens ishockeyekspert mener at resten av hockey-Norge er nødt til å satse på arenabygging.

Ett lag har vært suverene så langt i årets GET-liga. Stavanger Oilers var blant de heteste favorittene til å ta seriegullet før sesongen. Med 14 seire på 15 kamper har det ikke akkurat endret seg. Luken ned til Vålerenga på andreplass er på hele 13 poeng etter lørdagens seier mot Lørenskog.

TV 2 Sportens ishockeyekspert, Bjørn Kristian Erevik, tippet Oilers som seriemester. Nå håper han at Stavanger-laget får en liten knekk i formkurven, slik at spenningen bevares.

Les også: Stavanger fosser ifra på tabelltopp

– Kommer til å vinne
– Har Oilers avgjort serien allerede?

– Nei, det er nok litt for tidlig. Det kan for eksempel komme skader på sentrale spillere, men Stavanger har nok et lag som vil takle en slik situasjon bra. At Oilers kommer til å vinne ligaen er jeg ganske sikker på, men de har ikke avgjort helt enda. Forhåpentligvis kan de andre lagene knappe litt innpå, for det er viktig at ligaen blir interessant lengst mulig, sier Erevik.

– Vålerenga og Storhamar har overrasket positivt. Men bortsett fra Vålerenga sin andreplass ligner tabellen veldig på den jeg hadde sett for meg før sesongen.

Hockeyeksperten tror det er flere gode grunner til at Petter Thoresens lag har dominert i sesonginnledningen.

– Det er en kombinasjon av at Stavanger har forsterket og flere av de andre lagene har blitt svakere. Tore Vikingstad har kommet hjem og Oilers har hatt en brukbar kontinuitet. Petter (Thoresen, red.anm.) har fått jobbet med dem enda et år og fått satt et bra lag, mener Erevik.

Henrik Solberg og resten av Stavanger Oilers har vært suverent best i GET-ligaen så langt denne sesongen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Henrik Solberg og resten av Stavanger Oilers har vært suverent best i GET-ligaen så langt denne sesongen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)


– Arenautvikling er alfa og omega
Samtidig som Oilers leder GET-ligaen er det hektisk byggeaktivitet like utenfor Stavanger. Nye Oilers Arena skal etter planen stå klar i 2012 og vil ha plass til 4500 tilskuere på ishockeykamper. Erevik mener at satsingen i Stavanger er et eksempel til etterfølgelse.

– De andre klubbene er nødt til å komme etter. Arenautvikling er alfa og omega i norsk ishockey. Stavanger kommer til å ligge mange hestehoder foran hvis de klarer å utnytte arenaen til full. Hvis de klarer å få 1500 ekstra tilskuere per kamp, sier det seg selv at de tjener mye.

Les også: Shampo: – Vi er helt avhengig av ny arena

– Hockeyen har nesten ikke hatt annet enn arenaer fra 60-tallet. Publikummet kommer til å kreve at det blir en utvikling der. Med sin nye arena kommer Oilers til å få et sterkt økonomisk fundament og spillere som ønsker å være i Stavanger, forteller Erevik.