VIL REISE SEG: Andre Villas Boas og Chelsea vil rette opp inntrykket etter kampen mot QPR når Arsenal gjester Stamford Bridge lørdag. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
VIL REISE SEG: Andre Villas Boas og Chelsea vil rette opp inntrykket etter kampen mot QPR når Arsenal gjester Stamford Bridge lørdag. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Storkampen på Stamford Bridge: Villas-Boas inspireres av Ferguson

Chelsea vil tilbake på vinnersporet når Arsenal kommer på besøk lørdag.

Se Chelsea - Arsenal på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no kl.13.45

Lørdag er det duket for en real storkamp når Chelsea tar imot London-rival Arsenal på Stamford Bridge.

Tar råd fra Ferguson
«The Blues» slo tilbake med seier mot Everton i ligacupen onsdag etter den kontroversielle kampen mot QPR forrige helg, og Chelsea-manager Andre Villas-Boas har måttet legge bak seg en meget turbulent uke. Nå er portugiseren klar på at klubben må tilbake på vinnersporet så fort som mulig - dét er lærdom han har tatt av Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

– Jeg hørte Ferguson si at det var viktig å slå tilbake med en seier i ligacupen etter det som skjedde i derbyet mot Manchester City, og det samme var det for oss. For begge lagene tror jeg dette gjelder også i Premier League, sier Villas-Boas.

Se pressekonferansene til Villas-Boas og Wenger i videovinduet øverst på siden!

Les også: Villas-Boas: – Terry-episoden er en misforståelse

Sikter forbi topp fire
Arsenal kommer til rivalen med en stigende formkurve og en Robin van Persie i storform. Arsène Wengers menn har spilt seg kraftig opp etter en heller laber start på sesongen, og franskmannen mener at klubbens amisjoner ikke stopper ved en fjerdeplass i Premier League.

– Det er det minste målet vårt. Det har vi alltid klart. For øyeblikket er vi langt unna Manchester City - tolv poeng. Vi må komme oss på kortere distanse for å kjempe om tittelen. Det som er viktig for oss er å komme oss tilbake i kampposisjon nærere toppen, sier Wenger.

Wenger tror en seier mot Chelsea vil styre troen på noe innad i laget.

– Først og fremst vil en seier vil gjøre at vi kan regnes som ett av topplagene i serien. Spesielt er det viktig at det vil styrke troen innad i laget, samtidig som det vil forsterke fremgangen vår fordi jeg føler at vi blir sterkere, sier Wenger.

– Kampen mot Chelsea er en test på styrke, besluttsomhet og engasjement.

Les også: Chelsea-fansen selger ikke Stamford Bridge

Skal rette opp inntrykket
Heldigvis for Arsenal så må Chelsea klare seg uten Didier Drogba i lørdagens storoppgjør. Ivorianeren, som har scoret 13 mål på 14 kamper mot Arsenal, må nemlig sone karantene etter den hodeløse tofotstaklingen på Adel Taarabt i forrige serierunde. Statistikken på Stamford Bridge er heller ikke oppløftende, men Wenger mener at det ikke har noe å si hvor laget hans spiller.

– For meg er størrelsen på banen den samme over alt, dersom du er en god spiller så er kvaliteten på pasningene det samme overalt. Jeg har aldri forstått forskjellen på hjemme- og bortebane, sier Wenger.

Les også: Ferguson viser sympati med Manchester City

For mens Wenger er lysten på å kapre Arsenals første rekke med tre seiere på rad siden februar, er Villas-Boas sitt mannskap absolutt klare for å reise seg etter fadesen på Loftus Road.

– Jeg tror motivasjonen er på topp, fordi det er en kamp som motiverer deg og en må være fokusert for å gjøre mindre feil enn det vi gjorde mot QPR, sier Villas-Boas.

– Vi skal prøve å ta tre poeng.