Oslo eksplosjon (Foto: Scanpix)
Oslo eksplosjon (Foto: Scanpix)

En person siktet etter eksplosjon i Oslo

En person er pågrepet og siktet etter at en eksplosjon raserte en leilighet i en blokk på Hellerud i Oslo.

Oslopolitiet har sendt bombegruppa til en leilighet på Hellerud i Oslo etter en kraftig eksplosjon fredag kveld.

Flere vinduer skal være blåst ut i boligblokken. Det er ikke meldt om personskader.

Politiet vet foreløpig ikke om det ligger noe kriminelt bak hendelsen.

Oslo eksplosjon 250 (Foto: TV 2)
Oslo eksplosjon 250 (Foto: TV 2)

– Er pågrepet og siktet

Brann- og redningsetaten i Oslo opplyser til at det muligens er en person som har fremstilt eksplosiver som selv har utløst eksplosjonen.

– Vi fikk meldinger om et voldsomt smell klokken 20.45 i området. Det viste seg at det er en leilighet i 10. etasje i Haugerudveien som er mer eller mindre rasert, sier Kjell Hjulstad, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

– Alt tyder på at det har vært en eller annen form for eksplosjon i leiligheten, men vi er ikke sikre på hva som har skjedd der, sier Hjulstad.

– Personen som var i leiligheten da eksplosjonen skjedde er tatt hånd om av politiet og er anset som pågrepet og siktet, sier han.

– Mannen er tilsynelatende uskadd og har fått legetilsyn på stedet, sier Hjulstad.

Politi Hellerud (Foto: Scanpix)
Politi Hellerud (Foto: Scanpix)

Fem leiligheter er evakuert

Det er ikke klart om mannen har forklart hva som skjedde. Hjulstad bekrefter at politiet har opplysninger om at mannen kan ha kvittet seg med sprengstoff i søppelsjakten like etter eksplosjonen.

– Vi har satt inn all ledig kapasitet til å etterforske saken. Vi har bombeteknikere på stedet nå for å finne ut hva som kan ha skjedd, sier han.

– Vi har rutinemessig varslet blant annet PST og har sperret av området og undersøker det sammen med bombegruppen i Oslo, sier han.

– Vi har også evakuert fem leiligheter i høyblokka. Dette er gjort for å være på den sikre siden, sier Hjulstad til TV 2.

– Muligens eksplosiver

Både brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til stedet etter melding om smell og røyk ved 21-tiden fredag. Røykdykkere var kort tid etter inne i den aktuelle leiligheten. Den ene beboeren i leiligheten er uskadd.

– Vi vet ikke om det har skjedd noe kriminelt, sier innsatsleder Kjell Kverme i Oslopolitiet til NTB.

– Det er muligens eksplosiver som er detonert. Nå er det også mulig at restene av disse er blitt kastet ned i en søppelsjakt i bygget, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad til NTB.

hellerud (Foto: Scanpix)
hellerud (Foto: Scanpix)

Smell og røyk

Det var ved 21-tiden at politiet via Twitter meldte at de hadde mottatt melding om smell og røyk i Haugerudveien 84 i Oslo.

Politiet meldte at det var uklart om det hadde vært eksplosjon i en ovn, men aktuell leilighet var rasert og bombegruppen på vei for å undersøke.

Etter det TV 2 erfarer ble politihelikopteret satt inn klokken 22.15.

– Forsøkte å kvitte seg med eksplosiver

Mannen som bor i leiligheten kom seg ut av leiligheten på egenhånd.

Eksplosjonen fant sted i en leilighet i 10. etasje i en høyblokk på Hellerud i Oslo. Ifølge brann- og redningsetaten skal personen muligens selv ha fremstilt eksplosiver inne i bygget.

Mannen skal ha forsøkt å kvitte seg med eksplosiver etter eksplosjonen.

– Vedkommende som var i leiligheten har etter eksplosjonen forsøkt å kvitte seg med eksplosiver ved å kaste dette ned i søppelsjakta i blokka, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet.

Området avstengt

Ifølge Dagbladet rykket både brannvesen, politi og ambulanse ut til stedet.

Røykdykkere var kort tid etter inne i den aktuelle leiligheten.

– Ingen får nå lov til å komme inn eller ut av blokka, og vi har evakuert leilighetene som ligger over, under og ved siden av den aktuelle boligen, sier politiets innsatsleder på stedet til Dagbladet.