ulv copy
ulv copy

Klart for gullfest i Molde - her tester Wolff Eikrem gullbrusen

...og søndag er det utvidede skjenketider i Molde.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kan Molde krone sitt 100-årsjubileum med å sikret seg klubbens aller første seriegull på et utsolgt Aker Stadion.

Byen forholder seg rolig, men vinner vi vil dette ta helt av

– Vi har noen få hundre billetter igjen, 4-500, men de fyker ut kjapt. Det vil bli utsolgt, sier markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik til tv2.no.

Les også: Solskjær åpner dørene for Uniteds tv-kanal

– Vil ikke gjøre som Brann
Tre poeng hjemme mot Strømsgodset er alt som skal til for å sikre gullet for moldenserne, og selv om manager Ole Gunnar Solskjær konsekvent nekter å snakke om gull før det er i boks så jobber man med festplanleggingen i kulissene.

– Ja, vi har plan a, b, og c - og så får vi se hva som rulles ut. Det blir jo en markering etter kampen hvis vi tar tre poeng, men det er ikke noe vi går knallhardt ut og flagger, sier markedsdirektøren.

For det er ikke bare Solskjær som holder beina godt plantet på jorden.

– Det er noe som er forankret i hele klubben, vi vil ikke gjøre som Brann som pakket inn og ut mange ganger, forklarer Byttingsvik.

Gullbrus
Men klubbens brussponsor er allerede i gang med å brygge den første gullbrusen. TV 2 var med da Magnus Wolff Eikrem fikk teste gullbrusen.

– Det smaker ananas, smiler midtbanespilleren.

Se reportasje om gullbrusen over

Les også: Gjenopplev Moldes gulljakt

Utvidet skjenkeløyve
Og selv om moldenserne ikke har tatt av ennå, så er de klare for fest. Planene har blitt lagt i det stille, og blant annet skal et utvidet skjenkeløyve være med på å gi Molde en fest som aldri blir glemt - dersom blir tre poeng.

– Plan a er vi kjører en mottakelse inne i byen, utenfor et hotell, og at vi kjører en mottakelse og hyllest i forhold til folket som samles der. Ellers er det utelivsbransjen som tar mye. Det er ekstra åpningstider og skjenkeløyvet er utvidet til klokken tre i stedet for klokken to, forteller Byttingsvik.

Og da er det selvsagt en viss muligheter for at det er en del av de jublende som stiller en smule seinere på jobb mandag.

– Jeg hører diverse fra folk i næringslivet, men egentlig er det ufattelig stille og lite konkrete ting. Byen forholder seg rolig, men vinner vi vil dette ta helt av. Moldensere og romsdalinger er sindige folk, vi tar ikke av før vi har gjort det, sier han.

Les også: Viking følger Moldes suksessoppskrift

MER JUBEL: Tornekrattet sprettet champagnen og feiret lagets opprykk til Tippeligaen i 2007. Fire år senere kan de etter alt å dømme sprette champagnen for å ha sikret Tippeliga-gull. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

– Jobbet for dette i hundre år
Og så er det jo spesielt da, at det er i klubbens 100. år at man til slutt skal få kloa i norsk fotballs gjeveste trofé.

– Det er jo en vanvittig bra historie. De vi spilte jubileumskampen gikk vi opp på førsteplassen, og vi har hatt den siden. Det er helt utrolig, sier Byttingsvik.

Betyr det ekstra mye at det skjer akkurat i år?

– Det gir jo litt ekstra, men uansett, vi har jobbet for dette i hundre år og endelig ser det ut til at det går veien. Det er fantastisk. Det betyr veldig mye for folket i byen.