Dette er ikke noe hverdagssyn   en Mercedes E klasse pickup! Faksimile fra www.finn.no.
Dette er ikke noe hverdagssyn en Mercedes E klasse pickup! Faksimile fra www.finn.no.

Mercedes E 300 TD pickup: Denne bilen visste du kanskje ikke at eksisterer?

Men det gjør den - og nå er den til salgs i Fredrikstad.

- Det er mange som stusser skikkelig når de får se den. Har ikke tall på alle gangene jeg har kommet ut for eksempel fra en butikk og det har stått folk og tatt bilder av bilen. Ja, for denne legger du skikkelig merke til, forteller Stian Storsveen fra Fredrikstad.

Hva slags bil snakker vi om? Jo, noe som startet som en ganske alminnelig Mercedes E 300 TD, for øvrig siste årgang av denne generasjonen. Stikkordet er "startet som". For Stians bil er noe så sjelden som en E-klasse pickup - godkjent og registrert på norske skilter.

1995-modellen har gått 295.000 kilometer. Og nå er den til salgs:

Påkostet bil

Klikk her for å se annonsen på bilen

- Selv ombyggingsjobben er gjort i Danmark, bilen er senere blitt importert hit fra Tyskland. Jeg har hørt om ett annet tilsvarende eksemplar her i Norge, men den var ikke registrert. Så jeg regner med at denne bilen er den eneste i sitt slag her hjemme, sier Stian.

- Rimelig spesielt å skjære taket av en E-klasse og lage pickup av den?

- He, he - ja! Og kanskje særlig av en så kostbar E-klasse variant som denne. Dette var jo en svært påkostet bil på sin tid. Derfor vil jeg nesten tro at første eier må ha vært en skikkelig entusiast. Har forsøkt å grave litt i fortiden til bilen, men jeg har dessverre ikke klart å finne ut så veldig mye, forteller Stian.

Ser du denne Mercedesen - da er det bare å flytte seg!

Mercedes-dilla

- Hva gjorde at du falt for den?

- Dette var et typisk impulskjøp, jeg klinte til og kjøpte den! Nå hører det med til historien at jeg har Mercedes-dilla. Har tidligere hatt en E500 stasjonsvogn, det er jo også en bil som egentlig ikke finnes.

- Det vil si: Det var en sedan som var skjøtet sammen med bakenden til en stasjonsvogn. Men denne pickupen er jo enda mer spesiell - og svært anvendelig.

Lagt seg høyt

- Men kan vi tippe at du aldri har kjørt rundt med sementsekker og vedlass bakpå "lasteplanet"?

- Da tipper du nok riktig, he, he! Planet har blitt brukt som et vanlig bagasjerom og jeg har selvfølgelig behandlet den pent hele tiden. Det fortjener en bil som dette, sier Stian som bevisst har lagt seg ganske høyt med en prisantydning på 145.000 kroner.

- Ja, dette er en helt unik bil som jeg vil tro appellerer til en egen kjøpegruppe: Entusiaster som vil ha noe helt spesielt. Og det får de her, avslutter Stian.

Del med Facebook-vennene dine

Faksimile fra www.finn.no.
Faksimile fra www.finn.no.

LES OGSÅ: Denne SUV-en er en skikkelig særing