FORTSATT SAMARBEID: Fredag ble det klart at det fortsatt blir tippeligafotball på TV 2 også etter 2012 sesongen, no både TV 2 sjef Alf Hildrum og fotballpresident Yngve Hallén er fornøyd med. (Foto: TV 2/Scanpix)
FORTSATT SAMARBEID: Fredag ble det klart at det fortsatt blir tippeligafotball på TV 2 også etter 2012 sesongen, no både TV 2 sjef Alf Hildrum og fotballpresident Yngve Hallén er fornøyd med. (Foto: TV 2/Scanpix)

– Solgte ikke til TV 2 på grunn av dårlig samvittighet

Fotballpresidenten fornøyd med at rettighetskabalen er lagt.

Fredag ble det klart at det fortsatt blir tippeligafotball på TV 2 også etter 2012-sesongen. Rettighetene kanalen sikret seg betyr at én kamp vises på TV 2 Zebra hver fredag, mens én kamp sendes søndager på TV 2 kl. 19.00 – etterfulgt av FotballXtra Magasinet med reportasjer, høydepunkter og intervjuer fra de ulike kampene.

TV 2 Zebra vil også sende en Adeccoliga-kamp hver mandag klokken 19.00 etterfulgt av «Matchball Mandag» på samme kanal.

Les mer: TV 2 Sporten sikret seg Tippeliga-rettigheter

– Når vi fikk muligheten synes vi det var viktig å beholde de kampene. Vi er også glade for at vi har fått på plass en langsiktig avtale som sikrer at vi de neste fem årene skal vise det beste av norsk fotball på TV 2 og TV 2 Zebra, sier kanalens sjef, Alf Hildrum, til TV 2 Nyhetskanalen.

I juni ble det kjent at Canal + sikret seg visningsrettighetene til Tippeligaens hovedrunde fra 2013-2016, og et premiss for milliardbudet var at Fotballforbundet ikke lot andre aktører få by på rettighetene.

Les også: Norsk Tipping tror det spøker for «Tippeligaen»

– Viktig samarbeidspartner

Salget vakte sterke reaksjoner hos blant annet TV 2, Norsk Tipping og hos NFFs egne ansatte. Fotballpresident Yngve Hallén bedyrer at avtalen som ble kjent fredag ikke er et utslag av dårlig samvittighet overfor TV 2.

– De fikk ikke diktere avtalen eller kjøpe til en lavere pris, men TV 2 har vært en viktig samarbeidspartner som har vært med å utvikle norsk fotball over lang tid. Vi synes det er kjempebra at vi også skal gjøre dette i framtiden, sier Hallén.

– La TV 2 inn det høyeste budet?

– De kom med det beste budet og har dermed vunnet rettighetene.

Les også: – Solgt for vesentlig høyere pris

Hildrum vil ikke røpe hvor mye kanalen måtte ut med, men sier at han tror fotballforbundet har lagt vekt på flere ting enn bare kroner og øre.

– Dette er dyre rettigheter, men de gir også grunnlag for betydelige inntekter naturligvis.

Totalrammen for rettighetspakkene, som også omfatter Adecceligaen, Toppserien og NM, er 1,6 milliarder kroner.

Fortsatt cup på NRK

De seks tippeligakampene som er solgt til Canal + vil spilles på lørdag og søndag. Toppserien og brorparten av cup for kvinner og menn, inkluderte semifinaler og finale, sendes på NRK i 2013–2016. Rettighetene gjelder også for visning på IPTV, web og mobil.

Det er selskapet Fotball Media AS som har gjennomført salgsprosessen på vegne av eierne Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF).