TL_preview
TL_preview

TV 2 Sporten sikret seg Tippeliga-rettigheter

Søndagskampen og programmer som «Fotballkveld» og «Matchball mandag» fortsetter på TV 2s kanaler.

TV 2 Sporten har i samarbeid med NRK kjøpt to kamper i Tippeligaen, hele Adeccoligaen, Toppserien og cupen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- Vi kommer nå til å fortsatt satse tungt redaksjonelt for å gi seerene et godt fotballtilbud på TV 2s tv-kanaler og nettsatsing.

Søndagskampen fortsetter
Av dette skal Toppserien og brorparten av cup for kvinner og menn, inkludert semifinaler og finale, sendes på NRK, mens resten av pakken sendes på TV 2.

Det betyr direktesendt Tippeliga-kamp på TV 2 Zebra hver fredag og søndagskamp på TV 2 kl. 19.00 – etterfulgt av FotballXtra Magasinet med reportasjer, høydepunkter og intervjuer fra de ulike kampene.

TV 2 Zebra vil også sende en Adeccoliga-kamp hver mandag klokken 19.00.

«Matchball Mandag», programmet som ser på fotballen med et skikkelig skråblikk, fortsetter på TV 2 Zebra.

TV 2-sjef Alf Hildrum er glad for at kanalen kan tilby sine seere et godt fotballtilbud i årene fremover.

- Vi er fornøyde med å komme frem til en avtale om de gjenværende fotballkampene og høydepunkt-magasinet.  Vi kommer nå til å fortsatt satse tungt redaksjonelt for å gi seerene et godt fotballtilbud på TV 2s tv-kanaler og nettsatsing, sier sjefredaktør og administrerende redaktør i TV 2, Alf Hildrum.

 TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)
TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)

Gjelder for web og mobil
Rettighetene gjelder også for visning på IPTV, web og mobil.

Canal+ har tidligere i år kjøpt visningsrettighetene til seks Tippeliga-kamper per runde i perioden 2013-2016 for visning på TV, IPTV, web og mobil.

De to øvrige kampene i Tippeligaen, samt rettigheter til høydepunktmagasinet og Adeccoligaen er nå altså solgt til TV 2.

- Denne avtalen viser at norsk fotball er svært attraktiv. Vi er glade for å videreføre et godt samarbeid med TV 2. Vi er sikre på at vi har funnet en god balanse mellom betal-TV produktet og åpne kanaler. Verdien på avtalene i perioden 2013-2016 gjør at mer midler blir tilført hele fotballfamilien. For oss i NFF er det viktig å bruke dette på aktivitet og utvikling, sier fotballpresident Yngve Hallén i en pressemelding.

Norsk Toppfotball er også fornøyd med å ha solgt siste biten av rettigheter.

- Dette er en historisk god avtale for klubbene. Vi har fått bedre betalt enn noengang, produktet og samarbeidspartnerne vil få en bred og god eksponering, og vi har hørt på supporterne når det gjelder kampdager og tidspunkter, sier Niels Røine, aministrerende direktør i Norsk Toppfotball.

rosenborg
rosenborg

Slik sendes kampene
Kampene fra NM og Toppserien vil bli viderelisensiert fra TV 2 til NRK.

Medieavtalene har en totalramme på 1,6 milliarder kroner over fire år. Denne summen gjelder ikke landskamper som skal selges på et senere tidspunkt.

TV 2 Zebra vil vise en Tippeliga-kamp fredag kveld. Den andre kampen fra Tippeligaen blir sammen med høydepunktmagasinet sendt på TV 2 søndag kveld. Adeccoligakampene sendes på TV 2 Zebra mandag kveld.

I tillegg har Canal + sikret seg rettigheter til visning av kamper i Adeccoligaen på betal-TV/web. Adeccoligaen får dermed en enda bredere eksponering sammenlignet med dagens avtale.

Tippeligakampene som tidligere er solgt til Canal+ vil spilles på lørdag/søndag.

Følgende rettighetspakker er dermed solgt:

  • Pakke 1: En kamp fra Tippeligaen spilt fredag kveld (TV 2 Zebra)
  • Pakke 2: En kamp fra Tippeligaen spilt søndag kveld (TV 2)
  • Pakke 2: Kamper fra Toppserien (NRK)
  • Pakke 3: Høydepunktsmagasin vist søndag kveld (TV 2)
  • Pakke 4: Adeccoligaen med bl.a 1 TV-kamp fra hver runde (TV 2 Zebra)
  • Andre kamper fra Adeccoligaen vil bli vist på Canal +
  • Pakke 5: Norgesmesterskapet (NRK)

(Canal + har tidligere kjøpt rettighetene til seks kamper i Tippeligaen)