Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Fyrverkeriet Mario Balotelli

Mario Balotelli har hatt 14 stormfulle måneder i England. Her er veien hans til endelig aksept og hans nye sang fra Manchester City-supporterne.

Mario Balotellis navn har oftere vært forbundet med skandaler enn fantastisk spill. Nå er imidlertid dette i ferd med å snu. Flere flotte opptredener ble toppet i Manchester-derbyet da italieneren scoret de to første og sørget for at Johnny Evans ble utvist.

- Han var vanskelig å bli klok på i begynnelsen. Vi var alle usikre på hva vi kunne forvente av ham. Men han er akseptert av spillergruppa nå, og det vet han selv også, sier keeper Joe Hart.

Her er Mario Balotellis vei til aksept.

* Debuterte for Lumezzane i Serie C som 15-åring. Etter å ha prøvespilt for blant andre Barcelona, signerte han for Roberto Mancinis Inter Milan. 17 år gammel fikk han sin debut i Serie A mot Cagliari. I kampen etter, i cupen mot Reggina, nettet han to ganger. Hans første seriemål kom Atalanta et halvt år senere.

* Balotelli var i flere krangler både med trener José Mourinho og lagkameratene i 2008/09-sesongen.

* Etter å ha tatt på seg en AC Milan-trøye, mens han spilte for rivalen Inter, måtte Balotelli beklage seg. Fortsatte likevel med å kaste drakten etter å ha slått Barcelona i Champions League. Angrepet av egne supportere.
Se Balotelli i AC Milan-drakt her (ekstern lenke)

* Manchester City ville hente Balotelli allerede da Mark Hughes var manager i klubben. Men speiderne i klubben satte sammen en video med alle Balotellis krumspring på banen, og Hughes avstod fra å prøve å hente han. Endte i City da hans tidligere Inter-sjef Roberto Mancini sendte en sjekk på £24 millioner til sin tidligere arbeidsgiver.

* I løpet av de første ukene i Manchester viste Balotelli fram sin splitter nye Audi. Parkeringsbøtene skal samlet ha kommet seg opp i over £10 000, og hans Maserati skal ha blitt tauet bort nesten 30 ganger.

* Skal ha blitt bøtelagt med over £300 000 til sammen for diverse episoder som dartkasting på klubbens juniorer, og slåssing med Jerome Boateng og Vincent Kompany.

* Etter å ha misset hele sesonginnledningen i fjor grunnet skade, markerte han seg i sesongens andre start med to scoringer mot WBA. Fulgte opp med rødt kort for å ha sparket etter Youssuf Mulumbu.

* Sjanseløs på å få på seg treningsvesten under oppvarmingen til Champions League-møtet med Dinamo Kiev i Champions League. Brukte senere 36 minutter på å bli utvist.
Se Balotelli slite med å få på seg treningsvesten her (ekstern lenke)

* Plukket av banen tidlig i første omgang mot Seattle Sounders i en treningskamp i sommer etter at han prøvde å hælsparke ballen i mål alene med keeper. Roberto Mancini mente han viste manglende respekt for motstanderen.
Se Balotellis forsøk på hælspark her (ekstern lenke)

* Sett på tur sammen med noen av de største mafiabossene i Napoli i sommer.

* Satte fyr på sitt eget hus med fyrverkeri. Drøyt 24 timer senere scoret han kampens to første mot byrival United og viste frem trøya med teksten ”Why always me?”.

Manchester City troner alene på topp i Premier League, med fem poengs forsprang. Sentral i den fantastiske sesongstarten er Balotelli. I bortekampen mot Blackburn kunne man se en Balotelli som ofret seg først og fremst for laget. Han jobbet begge veier. Var nede i eget forsvar og klarerte, samtidig som han scoret et herlig mål.

- Jeg er fokusert på fotballen, lagkameratene mine, manageren, kjæresten og familien min. det er hva de sier til meg, som betyr noe. Hva andre enn dem måtte mene, er uinteressant, sier 21-åringen.

Han hevder også hardnakket at det aldri var han som drev med fyrverkeri i helgen, men at det var kamerater, og kamerater av broren hans.

Han blir i alle fall trodd på at ha har forandret seg av landsmann og landslagstrener Fabio Capello.

- Balotelli er ikke lenger den personen han var for en stund siden. Han aksepterer dommerens avgjørelser, og han ofrer seg for laget. Jeg må få gi honnør til Roberto Mancini og den jobben han har gjort med Balotelli, sier Capello.

- Han er en fantastisk tilvekst til laget om han fortsetter å ofre seg, både på trening og i kamp, slår han fast.

Spissen er en kulthelt blant supporterne. Derfor har de også laget en helt spesiell sang for å hylle han, basert på det som har skjedd. Naturlig nok blir sangen bare lengere og lengre ettersom tiden går.

Nå er Balotelli-sangen slik;

Oh Balotelli he's a striker...
He's good at darts(1)/
He's allergic to grass (2) but when he plays/ He's fucking class.
Drives round Moss Side/ with a wallet full of cash(3)/
Can't put on his vest (4)/ But when he does he is the best
Goes into schools (5)/ Tells teachers all the rules
Sets fire to his gaff (6)/ With rockets from his bath
Doesn't give a fuck/ Cos he did it for a laugh
Runs back to his house (7)/ For a suitcase full of cash

Oh Balotelli...

Italieneren spilte ikke i Ligacupen mot Wolverhampton i midtuka, men får kanskje muligheten når de to lagene møtes igjen til ligakamp på lørdag. Kmapen ser du på TV 2 PL 1.