Toppscore og fem stjerner til Ford Ranger i siste Euro NCAP test. Dette er den første pickupen som oppnår dette.
Toppscore og fem stjerner til Ford Ranger i siste Euro NCAP test. Dette er den første pickupen som oppnår dette.

Ford Ranger: Verdens sikreste pickup

For aller første gang har en pickup fått toppscore i krasjtest.

Gammeldagse konstruksjoner og mindre sikkerhetsutstyr enn det vi finner på personbiler, har gitt mange pickuper dårlige karakterer i kollisjonstester. Euro NCAP, som for lengst har blitt bransjestandarden, har ikke gitt en eneste pickup toppkarakteren fem stjerner – før nå.

Nylig la de fram resultatene for 12 nye biler som har blitt kollisjonstestet etter instituttets omfattende program. 11 av disse fikk fem stjerner – og en av dem er pickupen Ford Ranger.

En bil skuffer i denne testen – les hvilken her:

Lar seg imponere

Dette markerer også en dramatisk forbedring i forhold til forrige generasjon Ranger. Da den ble testet i 2008, oppnådde den blant annet bare to stjerner for beskyttelse av voksne. Nå fikk den 96 prosent score på dette punktet!

Euro NCAP har testet doublecab-utgaven av Ranger, med baksete. Også dette er et trygt sted å være. Beskyttelsen av barn i baksetet blir gitt 86 prosent.

Euro NCAP lar seg også imponere over den innebygde fotgjengerbeskyttelsen. På dette området har pickuper generelt scoret svært dårlig. Ranger oppnår 81 prosent – som er det beste en pickup noen gang har fått i denne testen.

LES OGSÅ: Hvilken pickup skal jeg velge?

Viktig standardutstyr

– Med så god fotgjengerbeskyttelse hever Ford Ranger uten tvil listen når det gjelder sikkerhet i pickup, som inntil nå ikke har vært den beste, sier generalsekretær Michiel van Ratingen i Euro NCAP.

I kategorien for sikkerhetsutstyr oppnår Ranger 71 prosent. Her er det verdt å merke seg at antispinn (ESP) er standard på denne bilen. Svært mange av konkurrentene kan ikke leveres med dette utstyret som er minst like viktig i en pickup som i en personbil.

Nye Ford Ranger kommer for øvrig til Norge i løpet av første kvartal 2012.

Del med Facebook-vennene dine

Klikk på videovinduet under for å se film fra krasjtesten:

http://www.youtube.com/watch?v=yIPtCQt7yz8&feature=player_embedded

LES OGSÅ: Norsk bilfavoritt slaktes i krasjtest