berg_live
berg_live
Henning Berg (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Henning Berg (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Berg fikk sparken av et enstemmig styre

Henning Berg fikk sparken av et enstemmig styre i Lillestrøm – men er uenig i avgjørelsen.

– Vi tar det til etterretning. Han har gjort mye bra med å få inn nye unge spillere og penger til klubben. Men denne saken handler om flere forhold - vi spillerne jobber videre.

Åråsen/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Lillestrøm bekreftet torsdag på en pressekonferanse at Henning Berg har fått sparken i Lillestrøm.

LES OGSÅ: Ivar Hoff: – Per Mathisen må gå sammen med Henning Berg
LES OGSÅ: Espen Søgård: – Henning Berg er feil mann for LSK
LES OGSÅ: Uten denne trioen ble Lillestrøm nedrykkskandidat
LES OGSÅ: Bergs skjebne avgjøres torsdag

– Onsdag kveld vedtok et enstemmig styre å avslutte arbeidsforholdet med Henning Berg, bekrefter klubbleder Per Mathisen.

Henning Berg er ikke enig i avgjørelsen.

– Styret har tatt sin beslutning om å avslutte et arbeidsforhold. Selv om jeg er uenig i begrunnelsen, så må jeg akseptere avgjørelsen, sier en skuffet Henning Berg.

– Det ble umulig å fortsette når styret var enige om dette. Jeg ser på de siste tre årene som hektiske. Det har skjedd mye og det har vært oppturer og nedturer, fortsetter han.

Henning Berg (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Henning Berg (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)


Lillestrøm i altomfotball.no

Vil ikke gå i detaljer
Per Mathisen vil ikke gå i detaljer om hva uenighetene bestod av.

– Men i forhold til sportslige resultater så har det svingt mye og så går det på ting i forhold til hvordan vi profilerer klubben. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å gå inn på, forteller han.

Den sparkede LSK-treneren ønsker å fortsette innen fotballen – enten som trener eller sportsdirektør i en ny klubb.

– Jeg liker å være på treningsfeltet og liker å være involvert i større avgjørelser i en klubb. Sånne ting ser jeg på spennende. Mitt engasjement innen fotballen er ikke svekket av dette her. Men hvilke planer jeg har fremover har jeg ikke rykket å tenke på, konstaterer Berg, som innrømmer at han kunne gjort ting annerledes i løpet av sin karriere i LSK.

Kippe: – Vi tar det til etterretning
Frode Kippe bekreftet overfor TV 2 Sporten torsdag formiddag at Henning Berg har fått sparken som trener i Lillestrøm.

– Vi ble informert av styreleder Per Mathisen før treningen i garderoben om at Henning Berg er ferdig som trener for klubben, sier Kippe til TV 2 Sporten.

– Vi tar det til etterretning. Han har gjort mye bra med å få inn nye unge spillere og penger til klubben. Men denne saken handler om flere forhold - vi spillerne jobber videre, slår LSK-kapteinen fast.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Se intervjuet med Kippe her:

562258

Får 12 måneders etterlønn
TV 2 Sportens reporter Morten Stokstad, som i en årrekke har fulgt Lillestrøm tettere enn de fleste, forteller at klubben måtte ta grep.

– Det har vært ganske åpenbart at noe måtte gjøres på innsiden. Henning Berg kunne ikke selge klubben uttad, det var skuffende sportslige resultater, han hadde en omstridt lederstil og det var frykt for sponsorssvikt og publikumssvikt, sier han.

– Derfor måtte LSK ta grep, og det skjedde onsdag kveld. Før treningen torsdag morgen ble spillergruppen informert av Per Mathisen og Henning Berg i garderoben om avgangen, forteller han videre.

Henning Berg blir imidlertid en dyr mann å sparke for sjefene på Åråsen.

– Såvidt jeg vet så har Henning Berg krav på 12 måneders etterlønn - det vil si rundt tre millioner kroner, opplyser Stokstad.

Klubbleder Per Mathisen bekrefter at Berg skal få den etterlønnen han har krav på.

– Det er LSK som klubb som skal ta denne regningen, sier han.

Assistentene overtar
Magnus Powell og Petter Belsvik ledet torsdagens trening som startet rundt klokken 10.00.

TV 2 Sporten får bekreftet av et styremedlem i LSK at Powell og Belsvik vil lede LSK ut sesongen.

Berg har vært under massivt press de siste ukene. Lillestrøm har kun kapret ett poeng på sine åtte siste kamper i Tippeligaen.

Tidligere LSK-trener Ivar Hoff mener Henning Berg ikke er den eneste som fortjener sparken i LSK.

– Mathisen bør også gå
– Det er flere enn Henning Berg som må ta ansvar og forlate stillingen i Lillestrøm. Den som også burde gå er klubbleder Per Mathisen, sa Hoff til TV 2 Sporten tidligere torsdag.

Og forklarte hvorfor:

– Som formann har han vært ansvarlig for at Lillestrøm nå ligger nede med brukket rygg også økonomisk. De siste driftsårene viser et underskudd på 60 millioner kroner. I tillegg har han solgt 25 prosent av Åråsen, og han har solgt seg vekk fra en E-cupplass med tanke på spillersalgene denne sesongen, mente Hoff.

Henning Berg overtok LSK for tre år siden, og hadde opprinnelig kontrakt med klubben ut sesongen 2013.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Riktig å sparke Henning Berg? Ta debatten i kommentarfeltet under!