trio_lsk
trio_lsk

Ivar Hoff: – Per Mathisen bør sparkes sammen med Henning Berg

– Hele klubben har stagnert i udugelighet, sier Ivar Hoff om favorittklubben Lillestrøm.

– De spiller katastrofal dårlig fotball og har en publikumssvikt på 30 prosent. I siste hjemmekamp var det kun 2400 tilskuere innenfor portene på Åråsen.

Henning Bergs dager på Lillestrøm er talte. Torsdag fikk han sparken som hovedtrener på Åråsen.

LES OGSÅ: Espen Søgård: – Henning Berg er feil mann for LSK
LES OGSÅ: Uten denne trioen ble Lillestrøm nedrykkskandidat
LES OGSÅ: Bergs skjebne avgjøres torsdag

Tidligere Lillestrøm-trener Ivar Hoff er ikke overrasket.

– Det at Henning Berg får sparken kommer ikke som en overraskelse i det hele tatt. Hele klubben har stagnert i udugelighet i hans tid, forteller en engasjert Ivar Hoff til TV 2 Sporten.

Mener klubbleder bør få sparken
Men Hoff mener ikke bare Henning Berg fortjener sparken i Lillestrøm. Han synes også klubbleder Per Mathisen bør ta sin hatt og gå.

– Det er flere enn Henning Berg som må ta ansvar og forlate stillingen i Lillestrøm. Den som også burde gå er klubbleder Per Mathisen, slår Hoff fast.

Og forklarer hvorfor:

– Som formann har han vært ansvarlig for at Lillestrøm nå ligger nede med brukket rygg også økonomisk. De siste driftsårene viser et underskudd på 60 millioner kroner. I tillegg har han solgt 25 prosent av Åråsen, og han har solgt seg vekk fra en E-cupplass med tanke på spillersalgene denne sesongen, sier Hoff, og fortsetter:

– I tillegg ansetter han Henning Berg på en femårskontrakt og sier på en pressekonferanse at Berg skal være på Åråsen i fem år. Etter to år mener han at Berg fortjener sparken. Nå skyver han Henning foran seg som den store stygge ulven, mener Hoff.

– Vis ryggrad
Før han slår fast:

– Har Per Mathisen litt ryggrad så viser han seg som en voksen person og trekker seg.

Hoff bor i Lillestrøm sentrum og legger ikke skjul på at han er oppgitt og frustrert over situasjonen i sin favorittklubb.

– De spiller katastrofal dårlig fotball og har en publikumssvikt på 30 prosent. I siste hjemmekamp var det kun 2400 tilskuere innenfor portene på Åråsen. Det har jeg fra sikre kilder, forteller Hoff.

– Jeg blir oppriktig lei meg når jeg kan se reklamen på stolene på Åråsen på TV fordi de står tomme. Jeg var ute å drakk kaffe i sentrum i dag tidlig, og når de snakker om Lillestrøm snakker de med likegyldighet. Det er ingen som bryr seg, og det gjør meg trist, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Per Mathisen og Henning Berg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Per Mathisen og Henning Berg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

– Hent stort trenernavn fra utlandet
Nå håper Hoff at Lillestrøm satser friskt og ser mot utlandet i jakten på Henning Bergs erstatter.

– I Norge er det vel bare Jørgen Lennartsson i Stabæk jeg kunne tenkt meg. Passer det ikke for ham må LSK se til utlandet. Vi er inne i en bakevje i norsk fotball der det er viktig å hente impulser fra utlandet. Vi trenger nye øyne utenfra, konkluderer Hoff.

Ivar Hoff var styremedlem i Lillestrøm fra 1987 til 1991 og trener på Åråsen fra 1991 til 1993.