En ny norsk undersøkelse viser at mange barn ikke har det så bra i barnehagen som voksne liker å tro. En av tre fire- og femåringer forteller at de perioder ikke har det særlig godt i barnehagen.

Overrasket

Dette kommer fram i en studie norske forskere har gjennomført, skriver Dagsavisen.

– Det er et overraskende høyt tall, sier professor Thomas Nordahl ved Senter for praksisrettet utdanningsforskning (SePu) ved Høgskolen i Hedmark.

Les også: Barnehage sendte ettåring alene med taxi

Sammen med fire andre forskere har han nylig avsluttet en kartlegging der 3000 barnehagebarn har fått mulighet til å uttrykke hvordan de opplever hverdagen.

Voksne mer fornøyd

Et hovedfunn er at kvaliteten på barnehagetilbudet er sterkt varierende, og vurderes mer positivt av de voksne enn av barna. 70 prosent av foreldrene mener barna alltid eller svært ofte er glade for å være i barnehagen.

Les også: – Send ettåringen i barnehagen

Vel 30 prosent av barna forteller at det er dager hvor de ikke har det godt i barnehagen, selv om en stor overvekt sier at de trives. Ett av fem barn trives under middels. Nesten halvparten av barna sier de blir ertet og plaget så mye at det er ubehagelig, og at de blir lei seg. (©NTB)