Yngve Hallén (Foto: TV 2)
Yngve Hallén (Foto: TV 2)

Gunnarsson-saken kan føre til regelendringer

Fotballpresidenten mener det kan få konsekvenser uansett hva påtalenemnda kommer frem til.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Fotballpresident Yngve Hallén mener overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson og Hermann Stengel skader omdømmet til norsk fotball, og utelukker ikke regelendringer i kjølvannet av saken.

– Alle regelbrudd eller tanker om regelbrudd skaper et negativ omdømme rundt oss og negativt snakk rundt fotballen. Det er ikke heldig, men så får vi se hvordan det går i denne konkrete saken når påtalenemnda har gjort sin jobb, sier Hallén til tv2.no.

Les også: Stabæk og Gunnarsson med ulike forklaringer
Les også: Her er Stabæks redegjørelse før påtalenemnda tar sin avgjørelse

Kan bli regelendringer
Han vil ikke uttale seg om detaljer i saken som behandles av påtalenemnda, men spår at det kan bli regelendringer uansett utfall.

– Jeg vil ikke gå inn på hva som er avdekket. Det kjenner jeg ikke til, og der må vi vente på slutningen til utvalget. Men når det gjelder regelverket er det viktig å holde det høyt og utvikle det hele tiden. Ved hvert eneste ting er dette en diskusjon, og så er det dessverre slik at en ved enkeltsaker ser med nye øyne på det og ser på at nye revideringer må til, sier han.

– Så det kan få en positiv effekt?

– Ja, hvis vi ikke griper fatt i saker - selv om det ikke er en dom – så er det viktig å se om regelverket holder inn i en ny tid. Det må vi også gjøre inn mot neste ting, sier Hallén.

Les også: Gunnarsson-saken: Trygve Hegnar langer ut mot Loe og Schultz
Les også: RBK bød 5 mill for Gunnarsson - Stabæk solgte til VIF for én mill

Tærer på tilliten
Fotballpresidenten innrømmer at denne og andre omstridte saker tærer på tilliten til norske fotballedere.

– Vi blir dømt på hvordan vi håndterer disse sakene, og det må stå til ansvar for.

Et pikant poeng i saken er at Stabæk-formann Erik Loe er lansert som Halléns hardeste utfordrer som fotballpresident neste år. Men Hallén hevder han ikke vil bruke Gunnarsson-saken i en valgkamp.

– Nei, det vil jeg ikke gjøre. Det synes jeg vil være ufint.

Torsdag kommer påtalenemnda med sin konklusjon om hvem som snakker sant i saken.