iphone (Foto: Sverre Holm Nilsen)
iphone (Foto: Sverre Holm Nilsen)

Trodde han kjøpte Apple-produkter:
Betalte 6300 kr for to pakker med grus

Erik Andres (18) ble rundtlurt av frekk Finn-svindler.

– Da jeg åpnet pakka og så var som var oppi, så... Ja, jeg vil ikke gjenta det, sier Erik Andres Midtvold til TV 2 hjelper deg.

18-åringen trodde han hadde gjort et kupp da han i slutten av september i år kjøpte en iPhone 4 og en iPad fra en selger på Finn.no. Men da pakken ble hentet hos posten kom sjokket.

Pakket inn i plast og papp fant studenten grus.

Se hele saken på TV 2 kl. 20 i morgen.

Les også: Leif tapte 9000 kr på Finn.no

Postoppkrav

Selgeren på Finn.no gikk under navnet Roger, og opplyste i annonsen at han var i pengenød.

Derfor fikk Erik Andres prute prisen på iPhonen og iPaden ned fra 6500 til 6300 kroner. Da selgeren i tillegg kunne sende pakken med postoppkrav, følte Erik seg trygg.

– Jeg ville aldri ha forskuddsbetalt for noe på Finn, men siden jeg fikk den via postoppkrav, så fikk jeg sporingsnummer og kunne se at den ankom postkontoret.

Erik betalte kjøpesummen og tok med seg pakken. Han merket ikke at noe var galt før han åpnet den.

– Da skjønte jeg med en gang at det var noe. Det som skulle ha vært iPad var småstein som lå surret inn i noe papp og plast, sier Erik.

Selgeren hadde sendt med en iPhone-eske, men også den var full av grus.

Se også: iPad og Galaxy Tab kniver om seieren – vi kåret en vinner

Saken fortsetter under bildet.

iphone (Foto: Sverre Holm-Nilsen)
iphone (Foto: Sverre Holm-Nilsen)

Falskt navn

På Finn-annonsen sto selgeren oppført som en mann ved navn Roger. Da pakken ankom, sto Roger Haraldsrud oppført som avsender.

Som adresse hadde avsenderen satt Drammensveien 615, 3030 Drammen. Adressen er falsk, og TV 2 hjelper deg får bekreftet fra Folkeregisteret at det ikke finnes noen i landet med dette navnet.

Se hele saken på TV 2 kl. 20 i morgen.

Les også: Terje betalte 2500 euro for å selge sin egen sofa

Undersøk selv

Avdelingsleder i Økokrim, Arnt Angell, sier TV 2 hjelper deg at de anslår at nordmenn årlig blir svindlet for over 100 millioner i året, men at tallet kan være langt større, da det er store mørketall ved at ikke alt blir anmeldt til politiet.

Angell anbefaler alle som handler på nett å bruke sikre betalingsløsninger som Paypal og Finn.nos egen betalingsløsning.

Sjekk selgeren

– I tillegg er det alltid lurt å undersøke selgeren først, sier Angell til TV 2 hjelper deg. Ved å sjekke opp selgerens navn, adresse og telefonnummer, samt å google vedkommende, kan man enklere finne ut om avsenderen er til å stole på.

– Prisen er også viktig. Er prisen for lav bør man bli oppmerksom, sier avdelingslederen.

Ved å undersøke avsenderlappen, har TV 2 hjelper deg klart å spore pakken tilbake til Krokstrand, hvor selgeren sendte den fra en post-i-butikk-filial 24. september.

Kontonummeret avsenderen brukte fører tilbake til Sparebanken Øst, og Erik Andres håper at politiet klarer å spore opp bakmannen.

Se hele saken på TV 2 kl. 20 i morgen.

Les også: Svindler norske kvinner med falske militærdokumenter

Saken fortsetter under bildet.

iphone-4 (Foto: Sverre Holm-Nilsen)
iphone-4 (Foto: Sverre Holm-Nilsen)

Politianmeldt

Seksjonsleder Per Olsen hos politiet i Vestoppland politidistrikt betegner det det uheldige kjøpet som «toppen av frekkhet», og sier at de har jobbet med mange lignende saker, men at grus i posten var noe nytt.

Videre sier Olsen at politiet har mulighet til å hente ut kontoopplysninger fra bankene, og på den måten finne ut hvem avsenderen er.

Erik Andres anmeldte saken i starten av oktober, men har fortsatt til gode å høre noe fra politiet. 18-åringen håper nå at politiet finner avsenderen eller at vedkommende som sendte han pakken betaler han tilbake.

– Jeg er student og 6300 kroner er mye penger for meg, det er penger jeg trenger, sier studenten.

Har du tips i denne saken, eller kjenner du til andre lignende saker?

Send en mail til hjelperdeg@tv2.no