adil
adil

Slakter norske kjendiser

– For lett å bli kjendis.

Onsdag kveld gjester danseren Adil Khan talkshowet «Trude» på TV 2. Her snakker han åpent om depresjon, forholdet til faren og om sitt syn på den norske kjendiskulturen.

– For lett

Han synes det i dag er for lett å bli kjendis, og sier i programmet at man får servert ting på sølvfat om man bare har vært noens kjæreste.

– Det er ingen tvil om at det er for lett å bli kjent. Det finnes så mange store talenter, som jobber knallhardt og bare venter på å bli oppdaget. Men disse skjebnene går til helvete fordi noen andre tar snarveien, utdyper han overfor Dagbladet onsdag.

– Det sender feil signaler til ungdom når du kan gjøre suksess hvis du har datet riktig dame, har riktig etternavn, får silikon i puppene eller melder deg på et realityprogram, sier han videre til avisen.

Adil selv ble rikskjent da han gikk av med seieren i «Dansefeber» 2006. Siden har han gjort suksess med flere roller på teaterscenen, og er nå aktuell i den kommende NRK-serien «Taxi».

Få med deg hele intervjuet med Adil Khan hos «Trude» på TV 2 onsdag klokken 22.40.

Oppgjør med kroppsholdninger

Adil er ikke redd for å si hva han mener, og da han debuterte som dommer i «Norske talenter» i vår tok han et oppgjør med norske kroppsholdninger.

– Jeg synes vi i Norge og mennesker generelt bruker altfor mye tid på ting rundt oss. Vi skal pynte hus, vi skal pynte bil, vi skal ha fine klær, vi skal ha penger, skal ha mer penger, skal ha mer olje. Vi skal bare bry oss om disse tingene her, men til syvende og sist så bor du inni kroppen din. Kroppen er tempelet ditt, og hvis du ikke behandler det bra så har du ikke et godt utgangspunkt for alt annet, sa han til «God kveld Norge».

Les mer: Tar oppgjør med norske kroppsholdninger

I bladet Det Nye tidligere i år uttalte Adil seg også om innvandringspolitikken her til lands, der han blant annet mente at innvandrere bør begynne å følge reglene, og at de har det altfor godt i Norge.

– I Norge tør vi ikke si eller gjøre noe som helst i frykt for å bli kalt rasister. Jeg mener løsningen er ganske enkel: Skal du bo her, i det rikeste og mest fantastiske landet du kan tenke deg, må du lære deg norsk, ta av deg den greia du har på hodet og oppføre deg som en nordmann. Følg reglene. Og oppfører du deg dårlig, slåss, selger dop eller voldtar, da skal du ut. Ingen vil sitte i fengsel i Afghanistan, believe me. Vi har det altfor godt her, sa han til magasinet.

Dette utløste en rekke reaksjoner, også drapstrusler.

«Alt fra detaljer om hvordan søsteren og moren min burde voldtas, til at de vet hvor jeg bor», skrev han i et innlegg på egen blogg.

Les mer: Adil Khan truet på livet etter Det Nye-intervju