chelsea
chelsea

FA vil straffe Chelsea og etterforsker Terry for rasisme

Didier Drogba, José Bosingwa og André Villas-Boas risikerer straff.

Chelsea kan bli straffet på grunn av spillernes oppførsel i 0-1-tapet for QPR. Samtidig krever Det engelske fotballforbundet (FA) en forklaring fra manager André Villas-Boas.

To røde kort
London-klubben fikk både José Bosingwa og Didier Drogba utvist i søndagens kamp mot byrivalen Queens Park Rangers. Etter kampen klaget Villas-Boas på dommer Chris Foy. FA liker begge deler dårlig.

LES OGSÅ: Røde Chelsea kjempet i senk av QPR
LES OGSÅ: Villas-Boas langet ut mot dommeren etter tapet for QPR

Særlig reagerer forbundet på situasjonen etter Bosingwas røde kort, hvor dommeren ble omringet av bortelagets svartkledde spillere.

LES OGSÅ: Villa-spiller slipper straff etter dommertabbe

– FA har i dag (tirsdag) tiltalt Chelsea for ikke å se til at spillerne oppførte seg på en akseptabel måte, heter det i en pressemelding.

Risikerer suspensasjon
– Uavhengig av dette har FA også skrevet til Chelsea-manager André Villas-Boas og bedt om en forklaring på hans kommentarer til mediene etter kampen.

LES OGSÅ: This is why, Mario!

Forbundet har tidligere varslet at portugiseren kan bli straffet for uttalelsene om dommeren. Om han blir funnet skyldig, kan han bli bøtelagt og i verste fall suspendert.

Etterforsker Terry for rasisme
Og som det ikke var nok har også FA besluttet å etterforske John Terry etter å ha mottatt en anmeldelse av Chelsea-kapteinen for rasistisk oppførsel.

Det er fra flere hold blitt påstått at John Terry skal ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand i søndagens 0-1-tap for Queens Park Rangers. FA valgte først å reagere på anklagene etter at de fikk inn en offisiell anmeldelse.

John Terry (Foto: (C) PLP/)
John Terry (Foto: (C) PLP/)

I uttalelsen fra forbundet heter det at Terry vil bli etterforsket på grunn av en klage på et angivelig rasistisk angrep under Vest-London-derbyet.

Terry var tidlig ute med enn pressemelding hvor han forklarte at hendelsen på Loftus Road var en misforståelse.

Les også: Terry avviser rasismeanklager mot QPR-spiller

Midtstopperen får støtte av manager André Villas-Boas.

– John er en spiller som representerer landet sitt på høyeste internasjonale nivå. Han er en ansvarlig person og ville forklare at det hele var en misforståelse. Derfor la han ut pressemeldingen umiddelbart, sier portugiseren.

Både Terry og Villas-Boas hevder at Ferdinand var i Chelsea-garderoben etter kampen og at spillerne skværet opp der. Ferdinand har ikke kommet med noen uttalelse i saken, men QPR bekrefter på sine nettsider at klubben er klar over den påståtte episoden og at den skal etterforskes av FA.

– Queens Park Rangers Football Club akseperer ikke rasisme i noen former, sier klubbeier Tony Fernandes på klubbens nettsider.

(©NTB)