Kjerring
Kjerring

Påstår at unge menn er kjerringer

... og at voksne damer er helsefarlige. Denne kampanjen vekker oppsikt!

Pigg eller piggfritt? Det er et tema som debatteres høyt hver eneste høst. Noen sverger til dekk uten pigger mens noen fortsatt føler det tryggest med pigger i dekkene.

Jönköping kommune i idylliske Småland ser helst at flere konverterer til piggfrie dekk, blant annet for å slippe skadelig svevestøv fra asfalt som piggdekkene virvler opp. De bruker derfor skattepenger fra sine innbyggere til en svært utradisjonell kampanje hvor de forteller at unge menn er ”kjerringer” og at eldre damer er ”helsefarlige”.

Bakgrunnen for dette er at en undersøkelse viser at det helst er nettopp unge menn og voksne damer som oftest velger vinterdekk med pigger.

"Kjerring" og "helsefarlig"

På store reklameboards over hele kommunen er det avbildet blant annet en ung mann med teksten ”kjerring” og en eldre kvinne med teksten ”helsefarlig”.

– Vårt mål er å nå ut med et tema og skape en debatt rundt temaet for at folk skal ta et aktivt valg i forhold til nye dekk, sier Eva Göransson på kommunens miljøkontor til avisen Jönkjöpingsnytt.

På jakt etter bruktbil? Sjekk vår bruktbil-guide her:

Synd og skam

Debatten raser høyt på den svenske landsbygda. Noen oppfatter kampanjen som krenkende og synes det er både synd og skam å bruke offentlige midler på dette, mens andre mener den er morsom og har noe for seg.

Vi i Broom velger å ikke gjøre oss opp noen mening om hvorvidt dette er vel anvendte vel anvendte skattepenger eller ei – men vi registrerer i alle fall at målet om å skape debatt i aller høyeste grad er nådd...

Del med Facebook-vennene dine:


Vinterdekk: Dette er årets testvinnere:

Hva mener du? Er det bare "kjerringer" som bruker piggdekk? Skriv i kommentarfeltet under: