orry2
orry2
aafkmaal
aafkmaal
zajic
zajic
vif
vif
Tomålsscorer André Muri senket Start med hodet. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Tomålsscorer André Muri senket Start med hodet. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Orry avgjorde med eventyrlig brasse

Men Peter Orry Larsen måtte se langt etter skryt fra sjefen, Kjetil Rekdal.

Aalesund – Vålerenga 2-1

Aalesund ser ut til å ha funnet frem formen og sambataktene 13 dager før Cupfinalen. Mandag kveld var det Vålerenga som ble senket i et fyrverkeri av en fotballkamp.

Perlenes aften
Tre scoringer – én kandidat til årets mål, og to andre av høy klasse.

Det var også Peter Orry Larsens eventyrlige brassespark som skulle avgjøre kampen foran et nesten fullsatt Color Line Stadion.

– Det er den eneste måten han klarer å score på, for han klarer jo ikke å score på de mest utrolige sjansene ellers, sa Kjetil Rekdal om den fantastiske scoringen etter kampen.

Under to uker før Cupfinalen på Ullevaal ser tangotrøyene virkelig ut til å ha funnet tilbake til formen som tok laget lengst av samtlige norske lag i Europacupen.

Zajic-perle sendte Enga i ledelsen
Men det var Vålerenga som åpnet best i Ålesund. Allerede etter tre minutter ble Bojan Zajic spilt gjennom, men fra skrått hold banket VIF-spilleren ballen midt på Sten Grytebust som slo til corner.

Det gjorde han imidlertid ikke drøyt 20 minutter senere. Fra 18 meter skrudde Zajic ballen mot lengste kryss. AaFK-keeperen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å holde dytte den over mål. Lærkula suste videre rett i vinkelen til 1-0 for Vålerenga.

Praktfullt av Sylling Olsen
Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Bare minutter senere la Jo Nymo Matland perfekt inn fra venstre, i feltet steg Magnus Sylling Olsen til værs og stanget ballen i lengste hjørne på praktfullt vis.

Hjemmelaget fulgte opp med et massivt press etter utligningen, og bare en meget god Lars Hirschfeld med litt hjelp fra stengene holdt unna.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. AaFK produserte en rekke store sjanser, men fikk ikke uttelling før lagets sogning måtte finne frem fotballkunstene.

Fra 13 meter banket Peter Orry Larsen ballen i nettet med et fantastisk brassespark. Med det ble Aalesunds nummer ti matchvinner, og kunne motta fortjent heder da han spaserte av banen.

LES OGSÅ: Drillo tar med landslaget til Thailand