Per Mathisen og Henning Berg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Per Mathisen og Henning Berg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

– LSK kan ikke leve med denne utviklingen

Klubbleder Mathisen varsler grep i Lillestrøm.

Lillestrøms styreleder Per Mathisen mener at den negative utviklingen i klubben ikke er til å leve med.

Med syv tap og en uavgjort på de åtte siste seriekampene er LSK inne i en av sine verste sportslige perioder siden klubben etablerte seg i den øverste ligaen i 1975.

Publikumsnedgang, frykt for sponsorsvikt - og generelt mangel på entusiasme og interesse i nærmiljøet - gjør situasjonen enda mer alvorlig.

Forrige torsdag sa tidligere investor og klubbkjempe Per Berg at han er villig til å bidra økonomisk igjen hvis Lillestrøm tar de nødvendige grepene som må til for å få klubben på rett kurs.

Les også: – Berg kan få sparken neste uke
Les også: – Feil mann for LSK

– Kan ikke leve med disse resultatene
Nå bekrefter styreleder Per Mathisen at LSK er rede til å ta grep.

– Over tid kan vi ikke leve med disse resultatene og den negative utviklingen på publikumssiden. Absolutt ikke. Vi må få klubben feberfri, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

Han vil ikke bekrefte TV 2 Sportens opplysninger om at Henning Berg trolig får sparken som trener.

– Hva vil dere gjøre?

– Hva det blir, kan jeg ikke si noe om. Vi skal gjøre en total vurdering av situasjonen. Men dette er ikke på noen måte et soloutspill fra Per Berg. Det er ikke han som styrer denne prosessen eller bestemmer hva som skal gjøres. Det er styret som tar de avgjørelsene som skal tas.

Les også: Anthony Ujah slakter Henning Bergs lederstil i Lillestrøm
Les også: Danielsen gjorde livet surt for Lillestrøm

Styremøte
Mathisen har i helgen vært på sponsortur i Italia med LSKs samarbeidspartnere og lander først i Norge sent mandag kveld. Han vil ikke opplyse om når Lillestrøm-styret samles.

– Vi skal ha et tidligere avtalt styremøte, og det er helt naturlig at vi i den sammenheng også gjør noen vurderinger i forhold til den sportslige situasjonen. Jeg kan ikke si noe mer spesifikt enn det.

– Når finner det styremøtet sted?

– Det har jeg ikke noe lyst til å si noe særlig om. Da vet jeg at blant andre du kommer, svarer Per Mathisen.

Per Berg sier at han er klar for å bidra med penger for å gjøre Lillestrøm til et topplag igjen, men understreker at det ikke er et sololøp fra egen side.

– Tvert i mot, det er klubben som har kommet til meg. Og da svarte jeg at jeg gjerne kan være med, men ikke på et opplegg som i beste fall ender med 12. plass og i verste fall med nedrykk fra Tippeligaen. Jeg har påpekt at man trener alt for dårlig, og at administrasjonen trenger en ny daglig leder før Per Mathisen jobber seg i hjel. Så er det selvsagt opp til Lillestrøms styre å fatte de beslutningene klubben mener er fornuftig, sier Per Berg til TV 2 Sporten.