De første eksemplarene er på vei til Norge - og snart starter salget av Dacia Duster.
De første eksemplarene er på vei til Norge - og snart starter salget av Dacia Duster.

Dacia Duster: Så billig får du en splitter ny SUV

Nytt merke har gjort sitt inntog på det norske markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer begynte Sandvika Bil å hente inn et merke som mange i Norge ikke har hørt så mye om, nemlig Dacia. Modellene hører til i Renault-gruppen, og er lavprismerket deres. Bilene produseres i Romania.

Det er vanskelig å ikke bli imponert når du kan få en splitter ny 7-seter, Dacia Logan, med ESP og klimaanlegg, for under 200.000 kroner. Eller en barsk 4x4 med 110 hesters diesel, skinn, klima, varme i setene, 475/1.600 liters bagasjerom og ESP til rundt 330.000. Prikken over i-en, du får seks års garanti på kjøpet!

LES OGSÅ: Hvilken bilfarge er det smarteste valget?

Vi har snakket med salgssjef ved Sandvika Bil, Thomas Hoel, om den nye satsingen.

– Hvorfor Dacia?

– Jo, det startet med at vi i juni fikk vi to henvendelser fra karer som hadde prøvekjørt den i Belgia. Vi driver med bruktimport og har ulike merker – men de ville ha Dacia. Så vi gjorde noen undersøker rundt dette – og fant ut at det passet fint i vår profil. Vi ønsker å selge nyere SUV-er. Så da hentet vi inn to som ble solgt "usett", og hentet tre nye i tillegg. De bilene forsvant også kjapt.

Sandvika Bil utenfor Oslo har startet import av nye Dacia-modeller. SUV-en Duster er en svært billig 4x4, med teknikk hentet fra blant andre Nissan Qasquai.

Full garanti

– Oppsummer helt kort hva som er salgsargumentet for Duster?

– Det er en robust SUV, som tilbyr mye bil for pengene og som har velkjent og utprøvd teknologi fra både Renault og Nissan i bunnen.

LES OGSÅ: Lavpris-SUV-en Dacia Duster tøffer seg

– Hvordan har responsen vært?

– Nå er det solgt 11 Dacia – 9 av disse er SUV-en Duster. Det er veldig bra. Fire av disse går i distriktet her, men ellers en bilene i både Telemark og Trondheim. De som tar kontakt er de som har søkt på nettet, og kjenner litt til bilen gjennom blant annet tester i utenlandske bilblader.

Dacia Logan er en prisgunstig 7-seter, som starter såvidt under 200.000 kroner.

– Hvilke garanti/reservedels-ordninger finnes det?

– Dacia sier at garantier blir ivaretatt hos godkjente Renault-verksteder og hos Mekonomen. Det siste har vi avtalt med Brandt Bil i Sverige, som vi samarbeider med. De leverer også deler og eventuelle spesialverktøy som trengs. Det vi bestiller kan leveres dagen etter – så det er kort leveringstid på delene. Garantien er på hele 6 år, eller 100.000 kilometer – som jo er en av bransjens beste.

Klikk her for å se annonse på Dacia Duster 4WD

Del med dine Facebook-venner

Begrenset ekstrautstyr

– Hva er målsettingen med tanke på antall solgte biler?

– Klarer vi 20 biler første året er det fint. Men så langt har vi ikke lagt ressurser i markedsføring, fordi vi ville etablere ettermarkedet først. Nå som det er på plass, blir det større trykk.

– Men denne typen bil tilbyr vel ikke en lang liste med ekstrautstyr?

– Nei, her er det i utgangspunktet ikke utstyr som for eksempel integrert navigasjon eller xenon. Det jobbes imidlertid med å få på plass dette også. Alle bilene vi selger er utstyrt med EPS og klimaanlegg som takler norsk vinterklima.

Vi i Broom har allerede satt oss opp på prøvekjøring – og lover å komme tilbake med test av Dacia Duster om ikke lenge.

LES OGSÅ Denne SUV-en blir råbillig