MESTERLIG: John Ruddy stod som en vegg i kampen mot Liverpool, og sørget for at Norwich kunne stikke av med ett poeng. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
MESTERLIG: John Ruddy stod som en vegg i kampen mot Liverpool, og sørget for at Norwich kunne stikke av med ett poeng. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Ruddy i det umulige hjørnet mot Liverpool

John Ruddy vartet opp med klasseredninger da Liverpool og Norwich spilte 1-1.

Liverpool - Norwich 1-1

Liverpool rullet opp den ene gigantiske sjansen etter den andre. Luis Suárez herjet til tider med et rystet Norwich-forsvar, men en John Ruddy i praktslag skapte problemer for et seierslystent Liverpool.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Fyrverkeri fra Liverpool
Liverpool gikk ut i et forrykende tempo hjemme mot Norwich, og det tok ikke mer enn to minutter før det smalt i tverrliggeren til John Ruddy. Charlie Adam svingte en corner knallhardt mot første stolpe der Martin Skrtel kom flyvende. Slovakeren stusset ballen videre, men tverrliggeren stod i veien for en tidlig Liverpool-ledelsen.

Craig Bellamy fikk tillit fra start og wailiseren var involvert i mange av sjansene hjemmelaget produserte. Ti minutter ut i oppgjøret slet han seg fri på venstrekanten før han dyttet ballen 45 grader ut til Luis Suárez i feltet. Uruguayaneren avsluttet med innsiden av foten, men Ruddy fikk en hanske på ballen før den fortsatte i stolpen.

Endelig uttelling
Norwich yppet seg ved flere anledninger, men en strålende Suárez gjorde livet surt for midtstopperne Russel Martin og Leon Barnett. Spissen gjorde det meste riktig, men i de avgjørende øyeblikkende maktet han ikke å sette ballen på mål. Den biffen fikset Bellamy på overtid i første omgang.

Den kortvokste angriperen snappet opp en ball etter at Suárez gikk i duell med en Norwich-forsvarer. Bellamy var plutselig på blankt mål, og han brukte god tid før han sendte ballen i mål via Marc Tierney.

Norwich var farlig frempå like etter hvilen da Anthony Pilkington ble spilt fri inne i feltet av Steve Morison. Pepe Reina var patent og fikk reddet avslutningen.

Suárez fortsatte å herje med Norwich-forsvaret, men det ville seg ikke for spissen. Etter 52 minutter driblet han seg gjennom kanarifuglenes forsvarsrekk før han tuppet ballen i stolpen via en Norwich-spiller.

Superinnbytter
Norwich-manager Paul Lambert skjønte at han måtte ta grep, og etter 60 minutter ble ringreven Grant Holt dyttet inn på banen. Det tok ikke mer enn tre minutter før 30-åringen gjorde seg gjeldende. Anthony Pilkington fikk ballen på høyresiden og skrudde et vakkert innlegg inn i feltet. Der gikk Jamier Carragher, Glen Johson og Reina i samme duell, men Holt så ikke det som noen hindring da han stanget inn utligningen for gjestene.

Holt viste seg å være en håndfull for Liverpool-forsvarerne. Fem minutter etter utligningen fikk han muligheten til å sende Norwich i føringen, men headingen fra bakerste stolpe ble reddet av Reina.

Ruddy reddet poeng
Poengene så ut til å bli broderlig fordelt mellom lagene, men Liverpool ville gjøre et siste forsøk på å stikke av med seieren. Tre minutter på overtid fikk innbytter Andy Carroll avsluttet fra fem meter, men headingen gikk utenfor stolpen til Ruddy. Minuttet senere trodde hele Anfield at Suárez hadde sikret seieren, men Ruddy ville det annerledes og reddet volleyen med en vanvittig redning.

Norwich kan takke Ruddy for at det ble ett poeng på en kveld der Liverpool var overlegne.