Her får Chris Herd et merkelig rødt kort etter en duell med Jonas Olsson.
Her får Chris Herd et merkelig rødt kort etter en duell med Jonas Olsson.

Merkelig rødt kort etter denne situasjonen: – Det er en dommertabbe

Verken Chris Herd eller ekspertene skjønner noe av det røde kortet.

Aston Villa- West Bromwich 1-2

Det ble høydramatisk på Villa Park da Aston Villa og West Bromwich barket sammen lørdag. Den fartsfylte kampen blir nok utvilsomt husket for Chris Herds meget kontroversielle røde kort like før pause.

Skjønner ingenting
West Brom fikk frispark ti minutter før pause og ballen ble løftet inn i feltet. På bakerste stolpe var Jonas Olsson og Herd i duell, og svensken gikk i bakken. Frisparket ble klarert lengre fremme i feltet, men dommer Phil Dowd blåste i fløyten etter at linjemannen hadde sett noe i duellen mellom Herd og Olsson. Dowd pekte på straffemerket og viste samtidig Herd det røde kortet.

Ekspertene i TV2s Premier League-studio skjønte ingenting av det røde kortet.

– For meg ser det ut som Olsson holder litt i beinet til Herd, og så drar Herd det til seg. Assistentdommeren oppfatter det som et spark. Han drar til seg beinet, men det er ikke noe rødt kort, sier Morten Langli.

Se situasjonen og studioekspertene sin analyse av det røde kortet i videovinduet øverst på siden!

Claus Lundekvam er også overrasket over Dowds avgjørelse.

– Herd går bare inn i Olsson - det finnes ikke noe rødt kort der.

Langli mener at en må være mer enn sikker før en tar en slik avgjørelse som linjemann.

– En skal være hunde prosent sikker som assistentdommer når en går inn og gjør en sånn avgjørelse. Det er ikke noe bevisst spark fra Herd i den situasjonen, så det er en dommertabbe, konkluderer Langli.

Hva mener du? Var det riktig å gi Herd rødt kort? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!

Bent med bom og mål
Det tok ikke mange minuttene av kampen før Darren Bent burde sendt hjemmepublikumet til himmels. Barry Bannan fyrte av et skudd, men avslutningen viste seg å bli en presis pasning til Bent. Fra fem meter fikk spissen tatt imot ballen, men han presterte å knalle ballen over tverrliggeren til Ben Foster.

Men Bent skulle få sin scoring kvarteret senere. Steve Reid skulle skjerme enn ball tilbake til Foster, men keeperen var avventende og en jagene Gabriel Agbonlahor fikk en tå på ballen før han ble lagt i bakken. Bent skrittet selvsikkert opp til straffemerket og satte inn 1-0 for Villa.

TV2 Play: Se høydepunkter fra kampen her!

Det var meget hett på Villa Park, og Herds gikk inn i rekken av dramatiske hendelser. Tidlig i kampen gikk Alan Hutton knallhardt til i en takling på Shane Long, men forsvareren slapp unna med et gult kort. Long var ikke like heldig - han måtte forlate banen minutter etter den susende taklingen.

Chris Brunt hadde alle tiders mulighet til å utligne for West Brom etter at Dowd dømte straffe for duellen mellom Olsson og Herd, men dødballeksperten sendte ballen langt utenfor stolpen til Shay Given.

Sterk opphenting
Målet skulle imidlertid komme ett minutt før pause - og for å gjøre historien komplett, så var både Olsson og Brunt involvert. Svensken gikk nemlig høyt på en corner fra Brunt, og stanget ballen i mål.

West Brom trodde de hadde tatt ledelsen fire minutter inne på overtiden, men Peter Odemwingie sin vakre scoring ble annulert for offside.

Den andre omgangen gikk litt roligere for seg enn den første, men med ti mann på banen fikk Villa mer å deppe over da Paul Scharner scoret vinnermålet for West Brom etter 57 minutter. Brunt slo som vanlig en presis corner og ballen falt ned til Scharner. Fra kort hold fikk den tidligere Brann-spilleren kommet seg løs fra en forsvarer før han dunket ballen i mål.

West Brom og Roy Hodgson tok med det en meget sterk borteseier etter å ha påført Villa sitt andre strake tap denne sesongen.