SJOKKÅPNET MOT SPURS: Kevin Doyle ga Wolverhampton ledelsen på White Hart Lane. (Foto: Martin Elliot/AFP)
SJOKKÅPNET MOT SPURS: Kevin Doyle ga Wolverhampton ledelsen på White Hart Lane. (Foto: Martin Elliot/AFP)

Svanene kollapset mot sultne ulver

Wolverhampton glefset til seg ett poeng hjemme mot Swansea.

Wolverhampton - Swansea 2-2

Wolves hadde tapt de siste fem kampene før lørdagens møte med Swansea, mens wailiserne ikke hadde tatt et eneste poeng på bortebane i årets sesong. Svanene dominerte i første omgang og Danny Graham og Joe Allen sørget for at ledelse til pause, men en enorm sluttspurt av Wolves sørget for at kampen endte uavgjort. Dermed brøt Wolves en rekke på fem strake tap, mens Swansea kunne juble for sesongens første poeng på bortebane.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Swansea dominans
Åpningsminuttene på Molineux var ikke mye å skrive hjem om - begge lagene slet med dårlig presisjon og feilpasningene florerte. Swansea, med Danny Graham i spissen, var likevel det førende laget. Ti minutter ut i kampen hadde nevnte Graham ført seg opp med to store scoringesmuligheter, men ingen av avslutningene sørget for nettsus.

Wolverhampton kjempet seg tilbake i kampen, og etter 19 minutter var Jamie O'Hara svært nær ved å sende vertene i føringen. Etter litt rot i Swanseas forsvar fikk den tidligere Tottenham-spilleren ballen på kort hold. Han trikset ballen før han avslutten knallhard på Michel Vorm, men nederlenderen stod støtt og forhindret scoring.

Swansea produserte flere småsjanser i åpningsminuttene, men avkastningen kom ikke før i det 23.minutt. Graham ble spilt vakkert gjennom i Wolves sin sekstenmeter. Spissen dempet ballen på en berøring før han kontant sendte ballen i nettet.

Scoringen ga svanene blod på tann, og ti minutter før pause fikk wailiserne mer å juble for. Wolves blottet seg og Angel Rangel prikket en ball i bakrommet. Graham fikk pasningen på høyresiden og la vakkert inn i feltet. Der ventet Joe Allen, som enkelt kunne bredside inn sin første Premier League-scoring.

Sluttspurt av dimensjoner
Pausepraten gjorde tydeligvis godt for Mick McCarthys menn - for etter pause fremstod Wolves som et helt nytt lag. Med mye ballbesittelse og hurtig spill på kantene kom hjemmelaget til flere gode innleggsmuligheter, men Swansea-forsvaret stod bra imot og forhindret det som kom av farligheter.

Da det dro seg mot 90 minutter satte ulvene inn sluttspurten. Kevin Doyle var meget toneangivende for vertene, og etter 84 minutter tente spissen liv i håpet om hjemmepoeng. Michel Vorm hentet frem en praktredning etter en Wolves-corner, men nederlenderen måtte gi retur. Doyle var på plass og sendte enkelt inn reduseringen.

Scoringen ga ulvene blod på tann. Fire minutter før full tid kom den etterlengtede utligningen. Doyle ble spilt fri på venstrekanten, og fra dypet kom O'Hara i et voldsomt tempo. Midtbanesliteren fikk pasningen inne i feltet, og han hadde ingen problem med å kontant bredside ballen i mål til ellevill jubel hos hjemmefansen.

Dermed endte den fartsfylte kampen 2-2, og Swansea kapret dermed sitt første bortepoeng i Premier League.