Robert Stoltenberg (Foto: Robert Eklund, © la)
Robert Stoltenberg (Foto: Robert Eklund, © la)

Robert Stoltenberg står frem som homofil på «Skavlan»

Komikeren er ute av skapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju på programmet «Skavlan» står Robert Stoltenberg frem som homofil, melder NRK. Det kom frem da han fortalte om oppveksten sin i et frikirkelig miljø og sin fascinasjon av rollen som predikanter har.

Les også:Norske Talenter-Alexx står frem som homofil

– Jeg var ikke så veldig glad i å spille fotball eller korps. Så da ble det kirken, som var datidens fritidsklubb. Her drev vi på med rollespill og slike ting. Jeg tror faktisk også jeg ble litt kristen, sier Stoltenberg.

– Hvorfor ble du ikke predikant?

– Det var vel artigere å gå på diskotek enn bønnemøte. Etter hvert skjønte jeg også at jeg var homofil, og fant ut at jeg aldri ville nå toppen i predikant-hierarkiet med det utgangspunktet, sier Stoltenberg.

Les også:– Jeg visste ikke at jeg var lesbisk før et kvarter før jeg sto fram

Populær komiker

For tiden er Robert Stoltenberg aktuell med TV-serien «Småbyliv» som har premiere neste lørdag. Akkurat som i hitserien hans «Borettslaget», så spiller han alle rollene selv.

Stoltenberg er for øvrig ikke den eneste kjente mannen som har stått frem som homofil i det siste. «Heroes»-stjernen Zachary Quinto kom ut av skapet denne uken.

Les også:Heroes-stjerne står frem som homofil

Det gjorde også et av nyhetsankerene til den amerikanske TV-kanalen ABC. Han gjorde det sågar på direktesendt TV.

Les også:Nyhetsanker kom ut av skapet på direkten

De fikk begge skryt av Hanne Børke-Fykse, prosjektleder i Landforeningen for lesbiske, homofile, bilfile og transpersoner.

– Det som er så fint, er at slike hendelser fører til en ufarliggjøring av det å komme ut. Det blir normalisert, og det er jo bare positivt, sa hun til «God Kveld Norge».