Rooney (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Rooney (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Før PL-runden: City med tre strake tap på Old Trafford

Manchester United har hatt et godt tak på byrivalen de siste sesongene.

Manchester (TV 2 Sporten): Det er ingen tvil om at det er Manchester-derbyet på Old Trafford som stikker seg ut som den virkelige storkampen i Premier League. Men den niende serierunden er fullpakket med mange andre godbiter både lørdag og søndag.

Wolverhampton- Swansea (13.45) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no
Dommer: Michael Oliver

Det er ikke alltid det er positivt å slå egne rekorder fra tidligere, og det er nettopp det Wolverhampton gjorde forrige helg. Da ulvene tapte The Black Country derby mot West Bromwich, var det deres femte strake tap i Premier League. Det har aldri klubben opplevd tidligere.

Da kan de muligens trøste seg med at Swansea har en elendig statistikk på fremmed gress. Waliserne er alene om ikke å ha tatt poeng på bortebane denne sesongen i de fire øverste divisjonene. Michel Vorm har vist seg som en solid sisteskanse, og sammen med Joe Hart og Asmir Begovic har han flest ”clean-sheets”.

Aston Villa-West Bromwich (16.00) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no
Dommer: Phil Dowd

Derby i West Midlands, og Aston Villa har ikke vunnet i de fire siste lokaloppgjørene. Alex McLeish måtte bokføre sesongens første tap mot Manchester City sist, men Birmingham-laget har ikke blitt påført to strake nederlag siden mars.

West Bromwich tok tre poeng mot Wolves, og det var både kjærkomment og helt nødvendig. Roy Hodgson har tidligere gjort det svært godt mot Aston Villa, og med seier i ”The Second City” vil kamphanene stå bokført med like mange poeng.

Bolton-Sunderland (16.00) | TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no
Dommer: Mike Jones

Bolton har ikke tatt poeng på hjemmebane, og det er de helt alene om i de øverste divisjonene. 11 av de 13 siste kampene i Premier League har endt med nederlag for Owen Coyles gutter. Men seieren over Wigan forrige helg var en viktig opptur siden alt hadde vært elendighet etter triumfen i serieåpningen.

Sunderland lå lenge an til å få med seg noe mot Arsenal, men Sebastian Larssons frisparkperle var ikke nok på Emirates. Selv om resultatene for ”The Black Cats” har vært svake, mener Steve Bruce at prestasjonene har vært langt bedre enn det tabellposisjonen tilsier.

Newcastle-Wigan (16.00) | TV 2 PL HD3 og tv2sumo.no
Dommer: Neil Swarbrick

Manchester United, Manchester City og Newcastle er de eneste lagene som fortsatt ikke har tapt. Alan Pardew og hans disipler har levert en sesongstart over all forventning. Spurs fikk erfare forrige helg at det er ingen spøk å komme på besøk til St. James’ Park. Hvis Newcastle ikke taper for Wigan, vil de tangere sin tidligere rekord fra 1997 med elleve kamper på rad uten tap.

For Wigans del ser det alt annet enn lyst ut. Roberto Martinez’ mannskap har tapt fem på rad, og de har sluppet inn minst to mål i samtlige.

Liverpool-Norwich (18.30) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no
Dommer: Peter Walton

Kenny Dalglish har ikke kjent smaken av seier i de fem siste møtene med Norwich, men de var alle som Blackburn-manager.

Liverpool var bedre enn Manchester United på Anfield, men scouserne måtte nøye seg med uavgjort mot erkerivalen. Steven Gerrard viste hvor viktig han er for laget sist.

Minst en av Manchester-klubbene kommer til å avgi poeng i helgen, og det vil gi Liverpool muligheten til å minske forspranget med seier.

Norwich har tatt ni poeng på de fire siste – det er identisk med Chelsea. Bare Manchester City og Tottenham har gjort det bedre.

Arsenal-Stoke (14.30) | TV 2 PL HD3 og tv2sumo.no
Dommer: Lee Mason

Arsenals seier i midtuken på overtid kan ha gitt laget en vitamininnsprøytning. De leverte ingen stor kamp mot Sunderland forrige helg, men Robin van Persie var toneangivende og synliggjorde hvor avgjørende han er for klubben. Tre poeng kan sørge for at The Gunners hopper noen plasser på tabellen.

Stoke har slitt voldsomt etter kamper i Europa, og det gjenstår å se om de kan riste av seg oppgjøret fra torsdag i tide. Pottemakerne har tapt de fem siste gangene de har vært på besøk i den engelske hovedstaden.

Fulham-Everton (14.30) | TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no
Dommer: Lee Probert

To lag som begge tapte i forrige runde møtes på Craven Cottage. Fulham slet borte mot Stoke, mens Everton som ventet fikk det tøft på Stamford Bridge.

Brede Hangeland og hans lagkamerater knuste QPR da de sist spilte hjemme, og det er foreløpig den eneste kampen de har vunnet denne sesongen.

Everton trenger også en seier, for sju poeng – det samme som Fulham – er ikke noe David Moyes er spesielt fornøyd med. Scouserne har bare scoret i første omgang to ganger så langt.

Manchester United-Manchester City (14.30) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no
Dommer: Mark Clattenburg

For 161.gang møtes de to byrivalene, og kanskje aldri før har det vært stilt større forventninger til et Manchester-derby. Verken City eller United har tapt i Premier League til nå, og de innehar de to øverste plassene på tabellen.

Manchester United har ikke imponert nevneverdig i de siste kampene, men på Old Trafford har de ikke tapt siden april i 2010. De røde har vunnet de tre siste lokaloppgjørene på hjemmebane. Det tilsvarende møtet forrige sesong vil for alltid huskes for Wayne Rooneys utrolige brassespark.

Les også: Oppfordres til å kaste Tévez-trøyer

Manchester City stanget lenge mot Villarreals forsvarsmur, men seieren på overtid ga laget en ”boost” før derbyet. Klubben har virkelig levert varene så langt, og de lyseblå vet at de er i stand til å slå United. Det fikk de bekreftet med seieren i semifinalen av FA-cupen i april.

Blackburn-Tottenham (16.00) | TV 2 PL HD2 (etter Fulham-Everton) og tv2sumo.no
Dommer: Stuart Attwell

Bare Bolton har sluppet inn flere mål enn Blackburn, og det meste ser ut til å gå galt for klubben. Sammen med Norwich, er de ikke holdt nullen i en eneste kamp. Rovers-fansen er fortsatt ikke overbevist om at Steve Kean er rett mann til å være manager, og tilhengerne planlegger en ny demonstrasjon for å få ham fjernet.

Spurs er i knallform, og sammen med Manchester City er de laget som har tatt flest poeng i de fire siste kampene.

Queens Park Rangers-Chelsea (17.00) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no
Dommer: Chris Foy

Derby i Vest-London, og det er første gang de barker sammen i Premier League-sammenheng siden 1996.

Les også: Derbyet QPR - Chelsea: Komplekser og gammel rivalisering

Queens Park Rangers har fortsatt ikke vunnet på Loftus Road, men de tre siste hjemmekampene har endt med uavgjort. Ni poeng så langt er godkjent for nykommerne.

Chelsea har funnet formen, og har vunnet seks av de sju siste i ligaen. Spiller Frank Lampard for blåtrøyene, vil det bli hans 500. Opptreden i Premier League. Bare Ryan Giggs, Gary Speed, David James og Sol Campbell har flere enn ham.