Henning Berg, med reservekeeper Alexander Nadj til høyre. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Henning Berg, med reservekeeper Alexander Nadj til høyre. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

– Berg kan få sparken neste uke

Lillestrøm-investor Per Berg klar for å bidra med pengestøtte - hvis Henning Berg fjernes.

Lillestrøm (TV 2 Sporten): Søndagens bortekamp mot Viking kan bli Henning Bergs siste kamp som Lillestrøm-trener.

– Forventer forandringer
Etter det TV 2 Sporten erfarer er LSK-ledelsen i ferd med å konkludere med at Berg ikke lenger kan fortsette som trener i klubben. Misnøyen over manglende entusiasme og resultater er stor - både blant spillere, supportere og sponsorer.

Den samme beskjeden fikk styreleder Per Mathisen da han møtte investor Per Berg på mandag. Den tidligere klubbeieren sa ifølge Romerikes Blad seg villig til å bidra med penger for å hente nye spillere, men kun hvis Henning Berg får sparken som trener.

– Det er blitt sagt at det er så dårlig med ressurser i Lillestrøm at man ikke makter å hente gode spillere. Jeg har sagt meg villig til å dekke merkostnadene på å hente gode Tippeliga-spillere kontra middelmådige, men da forventer jeg også at det blir forandringer, sier Per Berg til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst på siden!

Les også: – Feil mann for LSK

– Hvis ikke kan jeg like gjerne gi pengene til veldedighet. Hva disse forandringene består av, vil jeg ikke konkretisere. Men de jeg har snakket med i Lillestrøm vet hva det dreier seg om.

Vil ikke si noe om Bergs fremtid
Berg skal ønske å fornye ledelsen i Lillestrøm både sportslig og administrativt for å få tilbake entusiasmen og offensivismen som har kjennetegnet klubben siden tidlig på 1970-tallet.

Styreleder Per Mathisen vil ikke si noe om hvorvidt Henning Berg er på vei ut av Åråsen - med over to år igjen av kontrakten.

– Jeg ser at Henning angripes fra alle kanter, men jeg kan ikke si noe om dette. Det har ikke vært en styresak. Pr. i dag er Henning Berg trener for Lillestrøm, og han har kontrakt ut 2013, sier Mathisen.

Eks-spillere kritiserer Berg
Også flere eks-spillere går hardt ut mot Henning Bergs lederstil. Espen Søgård - som etter 13 sesonger i LSK måtte til Kristiansand for å fortsette karrieren - mener treneren er feil mann for Lillestrøm.

– Sånn som ting ble for meg i LSK, så var det feil trener - i og med at han hadde den sportslige vurderingen som han hadde, sier Søgård.

Anthony Ujah gikk i gårsdagens Romerikes Blad til frontalangrep mot LSK-treneren - og også Nosa Igiebor mener Berg forskjellsbehandler spillerne.

– Det jeg ble straffet for, ville ikke kapteinen blitt straffet for. En annen spiller ville ikke blitt straffet, sier Igiebor - som nå spiller i israelske Hapoel Tel Aviv.

Les også: – Aabrekk i konflikt med klubbledelsen

Etter torsdagens trening sa Berg følgende til TV 2 om den voksende kritikken:

– I motgang er det lettere at folk ytrer meninger og kritiserer, spesielt utenifra, sier Henning Berg.

Også supporterne har angrepet Berg for mangel på entusiasme og resultater. Flere sponsorer vurderer også å trekke seg på grunn av trenerens manglende evne til å skape entusiasme og glød.

– Er du redd for å miste jobben din, Berg?

– Jeg tenker ikke i de baner i det hele tatt. Jeg er opptatt av den jobben jeg gjør her, og føler jeg har en god dialog både oppover i systemet - og nedover i systemet, sier Berg til TV 2 Sporten.