rosenborg
rosenborg

Slik skal RBK igjen bli best

Klubben har allerede tatt grep som gir optimisme i Trondheim

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Strømsgodset-Rosenborg på TV2 og i vårt kampsenter søndag fra klokka 20.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Lerkendal (TV 2 Sporten): Det har vært en tung sesong for seiersvante trøndere, som etter alt å dømme må se gullet havne hos erkerival Molde.

- De vinner i år ja, og hvis de gjør det hvert hundrede år -de har jo jubileum- så det er helt i orden, smiler tidligere storscorer Gøran Sørloth til TV 2 Sporten.

Se også reportasje fra Lerkendal i videovinduet over

- Trenger ikke mange nye spillere
For en rundtur på Brakka forteller at optimismen er tilbake, etter den uvanlig tunge våren med dystre resultat både på og utenfor banen. Sommerens spillerkjøp har ført RBK inn i høstens medaljekamp, og klubben mener laget er godt nok for å ta hjem gullet allerede i 2012.

- Med den gjengen som er her nå skal vi slå hardt tilbake neste år, varsler sportslig leder Erik Hoftun.

Les også: Henriksen: - 4.plass altfor dårlig

For mens klubben mistet flere nøkkelspillere etter fjorårets sesong, er det kun høyreback Mikael Lustig av de mest sentrale som i utgangspunktet må erstattes etter denne sesongen (Alejandro Lago drar hjem til Uruguay, mens Fredrik Winsnes skifter ut fotballsko med legefrakk).

- Det var ikke enkelt å erstatte de som dro i vinter. Grepene vi gjorde i sommer var nødvendig for å heve kvaliteten på laget, og det åpnet det seg en mulighet i sommer med investorerer som ikke var der i januar, forklarer sportslig leder Erik Hoftun.

Klubben har for første gang hentet inn ekstern hjelp til spillerkjøp, og sikret seg i forrige overgangsvindu John Chibuike, Borek Dockal, Mohammed-Awal Issah, og Per Verner Rønning (etter jul kommer også Daniel Berntsen).

- Vi har gjort mange gode grep, og behovet for mange nye spillere foran neste sesong er ikke stort, påpeker Erik Hoftun.

Talenter gir gode RBK-år
Samtidig har klubbens egen satsning på rekruttering aldri stått sterkere. Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har slått følge med Simen Wangberg og Mushaga Bakenga inn i A-stallen, og klubben har en rekke representanter på norske ungdomslandslag. RBK spiller finale i Norgesmesterskapet G19 (møter Brann neste lørdag), og har allerede vunnet G16 (1-0 mot Mjølner sist søndag).

- Det å ha unge gode trøndere, og at de kommer opp på A-laget er kjempeviktig for oss som klubb. Vi har en klar plan på dette, og gjennom dette tror jeg på mange gode RBK år, sier Hoftun.

Økonomiske grep
Etter flere år med dundrende millionunderskudd, er klubben også tvunget til å ta avgjørende grep på økonomi og den daglige driften.

- Vi hadde rigget oss for vekst. Når veksten uteblir og inntektene går ned, må vi ta ned kostnadene. Det har vi gjort, forklarer Terje Svendsen.

Styrelederen i Rosenborg hevder klubben har redusert driftskostnadene med 50 millioner kroner i løpet av de siste to årene. Antall årsverk i administrasjonen er redusert fra 44 til 29, og i tillegg til daglig leder Nils Skutles kommende avgang, har en rekke mellomledere sluttet det siste året.

-RBK skal ivareta hegemoniet
- Det å bygge en ny organisasjon på annen måte enn før gir utfordringer og muligheter, påpeker Svendsen, som mener dette er fullt forenlig med målet om å bli best i Norge og en utfordrer i Europa.

- Ja, ser du på ressursene vi rår over er vi relativt sett langt foran de andre norske klubbene, så det å ivareta hegemoniet skal være mulig. RBK har vært helt suveren i prestasjonene de siste 25 årene, og skal fortsatt være der, mener Svendsen.

Se Strømsgodset-Rosenborg på TV2 og i vårt kampsenter søndag fra klokka 20.