Det var Stavanger Aftenblad som torsdag formiddag skrev at Viking-ledelsen hadde bestemt seg for å tilby spanjolen jobben.

Nå bekrefter siddisene at spanjolen er klar.

– Bare detaljer gjenstår før spanske Josep Clotet Ruiz og norske Viking skriver under avtalen seg imellom, en avtale som vil ha samme lengde som manager Åge Hareides kontrakt har. Vikings spillerene ble informert før treningen i dag, og med den nyheten tar arbeidet med å utvikle klubbens A-lag en ny omdreining, melder klubben på vikingfk.no.

Les også: Nannskog skeptisk til Ruiz som Viking-trener

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ruiz fikk sparken som trener i svenske Halmstad i sommer etter kun sju poeng på 15 kamper. Han har også vært assistenttrener i Malmö. I tillegg har han vært trener for Espanyols G17-, G19- og B-lag.

Viking gjør endringer i sin sportslige organisering fra neste sesong. Det innebærer blant annet at Hareide skifter stilling fra hovedtrener til manager.

Hareide tror sin nye kollega vil bli en suksess.

– Pep har vært med på å bygge opp akademiet til Espanyol, og vunnet den spanske juniorcupen med klubben. Det er godt gjort. Espanyol er en klubb som har utviklet en rekke toppspillere, og vi kjenner arbeidet deres, sier han.

– Pep vil tilføre norsk fotball nødvendige impulser. I Viking må vi bli flinkere taktisk og mye bedre med ballen når vi er så ballbesittende som vi er. Pep vil jobbe ut fra egne ideer, forankret hos meg. Jeg vil ha kontrollen på det sportslige apparatet og den sportslige satsingen, akkurat som før. Arbeidet vårt må ha en retning, og treningene må være fotballspesifikke, sier Hareide. (©TV 2 Sporten/NTB)