Thor Husovd vant den 13. etappen i Tour de France. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
Thor Husovd vant den 13. etappen i Tour de France. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
 Thor Hushovd jubler for etappeseieren i Gap. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
Thor Hushovd jubler for etappeseieren i Gap. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Denne etappen har Thor Hushovd sett seg ut

Hjelperytteren må velge sine muligheter med omhu med Tour de France 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paris (TV 2 Sporten): Thor Hushovd røpet etter løypepresentasjonen tirsdag at han i 2012 som hovedoppgave skal være hjelperytter for BMC-kaptein Cadel Evans under Tour de France. Det betyr få muligheter til etappeseirer på egenhånd.

Men Hushovd har bitt seg merke i den 3. etappen, som går fra Orchies til Boulogne-sur-Mer og klassifiseres som en medium hard etappe. Denne etappen karakteriserer arrangøren som noe som kan minne om Paris-Roubaix - Thor Hushovds favorittritt. Avslutningen er en stigning på 700 meter, noe mange vil kalle «perfekt for Thor».

– Så du noen som på papiret passer deg bra, som du kan vinne?

Hadde jeg ikke vært på lag med Philippe Gilbert, så hadde jeg sett på ham som den store konkurrenten.

– Det er litt vanskelig når jeg ikke har sett etappene i detalj ennå, men etappen til Boulogn-sur-Mer. Jeg kjenner den byen, jeg kjenner den avslutningen. Det er en etappe jeg kan vinne, men den hard. Hadde jeg ikke vært på lag med Philippe Gilbert, så hadde jeg sett på ham som den store konkurrenten. Men han blir jo lagkamerat, så det blir vel han eller meg, eller kanskje Evans kan være der. Slik som første etappe i årets Tour de France, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Få muligheter
For med sju-åtte etapper der spesialsprinterne skal gjøre opp, må Hushovd gripe de mulighetene han får. Under årets ritt viste 33-åringen at han har tatt sjumilssteg i motbakkene, og særlig når det nærmer seg målgang.

– Det er en liten bakke opp til mål, men den er veldig kupert før, så det kan jo hende jeg detter av. Kanskje er jeg rett og slett er for tjukk og feit og bare ryker gjennom feltet, sier Hushovd og gliser spøkefullt.

Edvald om Tour-løypen: – Jeg tar de etappene Cavendish ikke henger med på

Slik blir Tour de France 2012: – Thor og Edvald kan kjempe om flere etappeseirer

Håper på tidlig sjanse
Det blir derimot ingen spøk å passe på lagkaptein Evans i tre uker. Særlig når det drar seg til mot slutten, får Hushovd trolig lite handlingsrom til å gå for egne sjanser. Han har derfor størst tro på personlig suksess den første uka.

– Det er litt vanskelig å si når man ikke kjenner detaljene, men jeg tror mulighetene ligger i starten av Touren, avslutter Hushovd.