Bensinstasjoner selger salat. (Foto: TV 2/)
Bensinstasjoner selger salat. (Foto: TV 2/)

Bensinstasjoner tester ut salatbar

Statoil selger 1000 tonn pølser årlig. Nå vil de sjekke om bensinstasjonskundene også kjøper salat.

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok

– Jeg kjører minst 40-50.000 kilometer hvert år. Og jeg synes faktisk at det er vanskelig å finne sunn og god mat langs veien, sier TV 2 Sporty-programleder Dag Otto Lauritzen.

Bensinstasjonsbransjen selger mat for tre milliarder kroner årlig. Og fortsatt er det pølsene som topper listen over den mest populære ferdigmaten. Men nå er flere av de store bensinstasjonskjedene i gang med å utvide sortimentet.

Tusen tonn pølser
Statoil-stasjonene selger alene 8,5 millioner pølser årlig, noe som tilsvarer 1000 tonn.

Sandwicher, ferdigsalater og baguetter har de i sortimentet sitt på 270 stasjoner. Det nye er at selskapet nå tester ut salatbarer. Men disse er foreløpig bare å finne på et fåtall stasjoner i Norge.

salat-med-ørret-og-jordbær (Foto: TV 2)
salat-med-ørret-og-jordbær (Foto: TV 2)

LES OGSÅ: Du kan bli avhengig av junkfood

– Salatbar tester vi nå på tre av våre stasjoner. Vi har potensial til å bygge dette videre om vi klarer å få god drift og økonomi i det, sier Morten Svendsen, kategorisjef mat i Statoil Norge.

Må være lønnsomt
Da Dag Otto oppdaget at bensinstasjonen han besøkte hadde salatbar, fylte han opp begeret.

Det skulle vise seg å koste dyrt. Mens bensinstasjonens smågodt i løsvekt koster 9,90 kroner per hekto, så koster salat fra salatbaren hele 15,90 per hekto.

LES OGSÅ: Slik velger du sunn take away-mat

– Vi må sørge for å tjener penger på det vi gjør. Så lenge de tingene går hånd i hanske, så ønsker vi veldig gjerne å bidra til en sunnere folkehelse, sier Svendsen til TV 2 Sporty.

Grove baguetter
Lillian Aasheim, kommunikasjonssjef for distribusjon, salg og markedsføring i Shell, forteller at Shell-stasjonene byr på flere sunne alternativer.

– Alle Shell Fresh-stasjonene tilbyr ferdigblandede salater. I tillegg har vi flere sunne produkter som sandwicher og grove baguetter med sunt pålegg, sier Aasheim.

LES OGSÅ: Forsker slår fedmealarm

– Man hører ofte at det bare er usunn mat på bensinstasjoner, men det er litt hva folk velger å kjøpe også, sier hun.

Shell Fresh-stasjonene utgjør cirka halvparten av Shells stasjonsnettverk. De resterende er egeneide stasjoner hvor eieren selv bestemmer utvalg, samt Shell/7-Eleven-stasjoner.

Hva synes du om utvalget av sunn mat i bensinstasjoner? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken