Jonas Holøs (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)
Jonas Holøs (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)

Holøs får drømmelønn i Växjö

Blir blant de best betalte spillere i svensk ishockey.

Mandag ble det kjent at Jonas Holøs bytter ut AHL-tilværelsen med spill for svenske Växjö i Elitserien.

At valget falt på nykommeren - som spiller på det øverste nivået i Sverige for første gang - overrasket flere, blant annet TV 2s ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik.

– Det er et veldig overraskende valg. Først og fremst fordi Växjö er nyopprykket og aldri har spilt på toppnivå tidligere. Men også fordi jeg trodde han ville vende tilbake til Färjestad, hvis han først skulle komme tilbake til Sverige. Jeg vet at de har holdt øye med han hele veien og vært interessert, sa han.

Nå mener Aftonbladet de har funnet noe av grunnen til Holøs' valg. For sarpingen får nemlig en solid lønn hos svenskene: Hele 473 000 svenske kroner i måneden. I tillegg kommer en sign-on-fee på to millioner svenske kroner.

Les også:Zuccarello mener Holøs ble dårlig behandlet
Les også: Derfor ble Zuccarello NHL-vraket

Drømmelønnen - i svensk målestokk - gjør Holøs til en av de best betalte spillere i Elitserien, på samme nivå som stjernene Jan Hlavac, Johan Davidsson og Joel Lundqvist.

– Ikke OK med overbud
Brynäs var en av klubbene som ønsket å hente Holøs, men ledelsen måtte kaste inn håndkleet på oppløpet.

– Vi var lenge interessert, men det kjentes ikke OK å gi et sånt overbud. Nå er det bare å ønske Jonas og Växjö lykke til, sier Brynäs' sportssjef, Micke Sundlöv.

Holøs ventes å bli spilleklar til lørdagens kamp mot gamleklubben Färjestad.