SKAL DRØFTES: Den overgrepstiltalte ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune skal drøftes på et medlemsmøte torsdag kveld.  (Foto: TV 2)
SKAL DRØFTES: Den overgrepstiltalte ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune skal drøftes på et medlemsmøte torsdag kveld. (Foto: TV 2)

Overgrepssiktede Øygard fikk støtte av enstemmig partimøte

Vågå Arbeiderparti innsetter overgrepssiktede Rune Øygard som ordfører i fire nye år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øygard er under etterforskning for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel. Partiledelsen har bedt ham ta permisjon til etterforskningen er avsluttet, men Øygard har tvert i mot signalisert at han heller vil tilbake i jobb så fort som mulig.

I ryggen har han også partiets medlemmer lokalt. Det ble klart etter et medlemsmøte i partiets lokallag i Vågå kommune mandag kveld. Dette er det øverste organet for partiet i kommunen.

– Dette ble enstemmig vedtatt av medlemsmøtet, opplyser leder Live Langøygard i Vågå Ap til tv2.no.

Flertall i kommunestyret

Det nye kommunestyret i Vågå har sitt første møte tirsdag klokken 18, hvor det konstituerer seg foran den neste perioden. Ettersom Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret, så blir det også slik medlemsmøtet i Ap vil.

– Signalene fra fylkespartiet er at de har respekt for vedtaket lokallaget gjør, sier Langøygard.

ARNE STRAND: – Kan ikke huske verre krimsak i Ap

Men selv om det er bred enighet om at han må fortsette som ordfører, er han inntil videre sykemeldt. Dermed blir Iselin Jonassen fra samme parti konstituert ordfører inntil videre.

Støtt av støtten

Den 15 år gamle jenta har hevdet at hun har blitt utsatt for mer enn ti seksuelle overgrep. Som TV 2.no tidligere har skrevet, har jenta også gitt uttrykk for at hun føler seg støtt av den sympatien Øygard har fått i hjembygda.

– Jeg dømmer ingen. Jeg ber bare Vågå Arbeiderparti vise den 15 år gamle jenta såpass respekt og medmenneskelighet at de lar Rune Øygard overlate ordførerstolen til andre så lenge saken er under etterforskning, uttalte stefaren til jenta.

Blant bevismaterialet politietterforskerne vurderer i saken, er bilder, sms og datafiler hentet ut fra mobiltelefonen og PC-en til siktede.