Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Nå skal du polere bilen din

Det krever litt jobb – men kan lønne seg stort.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Har hørt at man bør polere bilen minst to ganger årlig for å holde den finest mulig men er det egentlig noen vits i å gjøre det nå på høsten når den uansett blir skitten og fæl av våte veier og etter hvert salt og slaps? Blir det like bra å gjøre dette selv eller anbefaler du å levere inn til profesjonelle?

Må innrømme at jeg ikke er så veldig flink til å vaske bil bestandig så det går fort noen måneder mellom hver gang og polering har den nok ikke fått på et par år nå. Er det virkelig så farlig?

Benny svarer:

Ja, jeg mener virkelig at det er viktig å polere bilen – minst to ganger i år. Det er faktisk ekstra viktig å gjøre det nå før vinteren kommer.

Da gir du lakken et ekstra beskyttende lag som virkelig kan komme godt med mot salt og sørpe og slaps. Norske vintere er en skikkelig belastning på en bil, særlig i de områdene hvor veiene saltes mye (og det er nesten over alt, har jeg inntrykk av). Stygg lakk og rustskader er veldig synlig og dermed noe som trekker ned verdien på bilen mye. Derfor er det en billig ”forsikring” å ta seg tid eller råd til å gi den et skikkelig lag polish.

Et bilpleiefirma gjør dette veldig bra for deg. Ofte koster det fra rundt en 1000-lapp (for liten bil) og oppover. Setter du av en formiddag og kjøper et bra poleringsmiddel (det er som regel de som krever litt jobb som er best) vil du også få et meget bra resultat.

Er det lenge siden bilen er polert så kan det være lurt å ta en skikkelig lakkrens først, etterfulgt av en polering.

En annen fordel er at du blir du ekstra godt ”kjent” med bilen din, du oppdager eventuelle steinsprut, riper og skrammer i lakken – de er det også lurt å fikse med litt flekklakk, så slipper du rustroser til våren.

Del med Facebook-vennene dine


Les også: Vinterdekk – dette er årets testvinnere

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: