Det ble svært dramatisk for passasjerene om bord Lufthansas LH868, som skulle fra Frankfurt i Tyskland til Flesland lufthavn i Bergen mandag ettermiddag.

Like før flyet skulle lande klokken 12.22, ble det truffet av lynet.

Les også: Toåring kjørt over to ganger – ignorert av 18 forbipasserende

Begynte å gråte

Ifølge passasjerer om bord skal lynnedslaget ha laget et høyt smell som skremte passasjerene så mye at enkelte begynte å gråte. Lite informasjon ble gitt over høyttalerne før flyet landet trygt på bakken i Bergen.

– Det er stor forskjell på hvordan lynnedslag merkes for de som er om bord. Noen ganger merker man ingenting, andre ganger kan man høre et dunk, mens det i enkelte tilfeller blir mye støy, sier konstituert stasjonssjef for SAS, Harald Johnsen til tv2.no.

Les også: Frykter nær 3000 omkom i fergekatastrofe

Venter på mekaniker

Lynnedslag i fly skjer ofte, ifølge Johnsen, og det var ingen behov for utrykning da flyet landet. Det blir nå stående på flyplassen inntil det er undersøkt av mekaniker.

– Det er en standard rutinesjekk som utføres etter lynnedslag. Det er for sikkerhets skyld, for å sjekke at ingen instrumenter ble ødelagt, sier stasjonssjef for Lufthansa i Norge, Lars Wachendorf.

Ifølge ham er ikke lynnedslag i fly farlig.

– Tekniske deler kan bli ødelagt, men i cockpiten har de rutiner for å gjennomføre en trygg landing, selv om lynet treffer, sier Wachendorf.