Solbollene til Marianne Sveen, sendt til Wenche fra iPhone. (Foto: Marianne Sveen)
Solbollene til Marianne Sveen, sendt til Wenche fra iPhone. (Foto: Marianne Sveen)

Katzenjammer dedikerte låt til Wenche på konsert

..og ga henne boller på sending. Her er oppskrift på «Katzenjammer-Marianne»s vanilje-sjokoladeboller

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da jentegruppa Katzenjammer var gjester i God morgen Norge, hadde Marianne Sveen tatt med hjemmebakte boller til Wenche.

– Wenche lager mat til alle andre hele tiden, så hvorfor er det ingen som lager noe til Wenche, sa Marianne.

Derfor hadde hun tatt med seg hjemmebakte vaniljeboller med sjokoladetrekk.

Veldig hyggelig syntes Wenche, som ba om å få bruke oppskriften i en God morgen Norge sending.

– Det får du, men da må bollene hete «Mariannes vanilje-sjokoladeboller», sa Marianne.

Her er oppskriften på: Grove skolebrød med blåbær og kokos

Dedikerte sang til Wenche

I en mail til Wenche på fredag skrev Marianne:

«Gleder meg til å se Bollene mine på tv på mandag!!! Vi dedikerte sangen «Cherry

pie» til deg fra scenen i går ;)

God helg!»

Den mailen satte Wenche Andersen pris på.

– Veldig hyggelig, det er en stor ære. De dedikerte sangen «Cherry pie», så da må det nesten bli det neste gang vi skal bake i God morgen Norge, ler Wenche.

Les også:Spis deg frisk med blåbær

Her er oppskriften på Mariannes deilige boller

Marianne's vanilje-sjokoladeboller

Oppskrift Marianne Sveen, Katzenjammer

Solbollene til Marianne Sveen, sendt til Wenche fra iPhone. (Foto: Marianne Sveen)
Solbollene til Marianne Sveen, sendt til Wenche fra iPhone. (Foto: Marianne Sveen)

Bollene

1 pk gjær

1 kg hvetemel

200 g smør

5 dl melk

1ts salt

2 dl sukker

2 ts kardemomme

Lag bolledeig på vanlig måte.

Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 45 min.

Lag vaniljekrem mens deigen heves. ( Se egen oppskrift)

Kjevle ut den ferdig hevede deigen til den er ca 1 cm tykk.

Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål)

Legg en toppet spiseskje med avkjølt vaniljekrem i midten av sirklene. Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett. Snu bollen rundt.

La heve til dobbel størrelse. Stek dem på 180 grader ved varmluft, 210 ved vanlig over og undervarme i 12 – 15 min .

Avkjøl før sjokoladeglasur smøres på.

Vaniljekrem

1 egg

4 plommer

80 g sukker

40 g maizena

5 dl melk

1-2 vaniljestenger

Kok opp melk med splittede vaniljestenger

Egg, plommer, maizena og sukker piskes godt sammen(ikke luftig)

Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen, rør godt. Hell tilbake i kjelen, kok opp mens du pisker godt(skal koke opp)

Hell rett i kald bolle- avkjøl

Sjokoladegalsur

4 plater mørk kokesjokolade

0.5 dl kremfløte

3 ss smør

Mens du lar bollene kjøle seg ned, lag sjokoladetrekket:

Bryt om sjokoladen i biter.

Smelt smøret på svak varme i en tykkbunnet kjele. Ha i sjokoladen, og rør hele tiden. Spe i med fløten til slutt.

Sjokoladen skal være flytende, men ikke rennende.

Dypp bollene i sjokoladen. La de få bli venner med hverandre i noen min, og servér.

Dryss ev over hakket sjokolade.