Tubman kunngjorde sin endrede holdning søndag etter at valgkommisjonen erklærte at ingen av kandidatene hadde fått rent flertall i første omgang.

En gruppe på ni opposisjonspartier hadde tidligere krevd ny opptelling av stemmesedlene på grunn av anklager om valgfusk.

Fredspirsvinneren ikke bli direkte gjenvalgt

Blant de ni var de to fremste motkandidatene til president og nobelprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf, nemlig Tubman og Prince Johnson. Både valgkommisjonen og partiet til Johnson-Sirleaf har avvist kritikken.

Les mer: Kritiserer nobelprisvinner for valgjuks

Etter at rundt 96 prosent av stemmene var talt opp, ledet Johnson-Sirleaf med 44,5 prosent, mens Tubman hadde 32,2 prosent og Johnson 12 prosent.

Trass i at hun leder, har Johnson-Sirleaf ikke nok til å vinne gjenvalget allerede i første omgang, og valgkommisjonens leder James Fromayah gjorde det klart at det går mot en ny omgang.

Fredagen før presidentvalget i Liberia ble det kjent at Johnson-Sirleaf, sammen med fredsaktivistene Leymah Gbowee og Tawakkul Karman, er årets fredsprisvinnere. Opposisjonen i Liberia fordømte fredspristildelingen.

Les mer: Historisk fredspris til tre kvinner

– Brukte vold

Tubman mener tildelingen av fredsprisen til Liberias og Afrikas første kvinnelige president, Johnson-Sirleaf, er uakseptabel.

– Sirleaf fortjener ikke en Nobels fredspris fordi hun har brukt vold i dette landet, sa Tubman til AFP da det ble kjent at Afrikas første kvinnelige president er tildelt Nobels fredspris.

Johnson-Sirleaf er Liberias første demokratisk valgte president.

Les mer: Snudde Liberia fra borgerkrig til økonomisk vekst

(©NTB/TV 2)