pall2
pall2

Davy om Gunnarsson-saken: – Dette er ikke moralsk noe sted i verden

Og Davy Wathne synes det er meget betenkelig at sentrale aktører i fotball-Norge er involvert.

TV 2 presiserer: Summen for Rosenborgs bud ble først rapportert til å være rundt fem millioner kroner. Denne er senere korrigert til inntil 3,75 mill. kr.

TV 2 Sporten avslørte forrige uke at Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga for én million kroner. Samtidig betalte Vålerenga en opsjon på kjøp av Herman Stengel - uten at spilleren, hans agent eller hans foresatte fikk vite om det.

Se ekspertpanelet diskutere Stengel/Gunnarsson-saken i videovinduet øverst

LES: Vålerenga og Stabæk har brutt NFFs overgangsreglement
LES: RBK bød 5 mill for Gunnarsson - Stabæk solgte til VIF for én mill

Jeg synes det er meget betenkelig at sentrale aktører - i fotball-Norge, i norsk toppfotball, i NFF - er med på dette etter å ha fått diverse varsler før

Dette ble gjort fordi Nancy skulle ha 50 prosent av pengene fra en fremtidig Gunnarsson-overgang. Resultatet ved å presse prisen på Gunnarsson ned er at den franske klubben sitter igjen med mindre penger enn de ville gjort dersom Gunnarsson hadde blitt solgt til markedsverdi.

LES: Nancy vurderer å politianmelde Stabæk og VIF
LES: – Erik Loe må trekke seg fra alle verv i norsk fotball

Davy Wathne er blant dem som reagerer på klubbenes fremgangsmåte.

- Dette er ikke moralsk noe sted i verden. Det er mulig det foregår andre steder i verden der det er store overganger, og der det går flere spillere i mellom som en del av en pakkeløsning, men dette er en spiller som har en høyere markedsverdi enn én million, sier Wathne.

- Denne gangen har de vært snuskete. Denne gangen har de funnet en måte å pakke inn Veigar Páll Gunnarsson på for å lure franskmennene for en del av overgangssummen. Jeg synes det er meget betenkelig at sentrale aktører - i fotball-Norge, i norsk toppfotball, i NFF - er med på dette etter å ha fått diverse varsler før. Denne fair play-fanen synes jeg er senket på halv stang, sier Wathne.

LES: Islandsk klubbpresident: – Kan ha grunn til å føle oss snytt
LES: Petter Myhre: – Én million for Gunnarsson er en usannsynlig lav pris

Også Bengt Eriksen reagerer på Gunnarsson-summen.

- Jeg synes den er utrolig rar. Jeg synes Vålerenga har vært uvørne. De har fått et hyggelig tilbud, og det er det naturlig at de takker ja til. Men hvorfor ikke orientere denne gutten og guttens foreldre? Hva Stabæk har gjort? En million? Du får litt mer i knapper og glansbilder, men du får stallfyll for én million. Du får ikke Veigar Páll Gunnarsson for én million. Men det er klart: Stabæk slipper unna med 500 000 kroner til Nancy, i stedet for 2-2,5 millioner kroner, sier Eriksen.

LES: Juseksperter mener Gunnarsson-saken kan være en politisak
LES: Risikerer straff fra Fifa og Uefa i Gunnarsson-saken

Han er sikker på at Stengel-opsjonen og Gunnarsson-millionen henger sammen.

- Jeg tror ikke et øyeblikk på at dette er to avtaler som har skjedd uavhengig av hverandre. Jeg tror dette har skjedd sammen. Hva annet skal jeg tro når jeg ser på ansiktsuttrykkene til Erik Loe og Inge André Olsen?, sier Eriksen.