UVENNER: Patrice Evra (t.v.) sier at Luis Suárez (t.h.) prøvde å få ham ut av fatning ved bruk av rasistiske bemerkninger. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
UVENNER: Patrice Evra (t.v.) sier at Luis Suárez (t.h.) prøvde å få ham ut av fatning ved bruk av rasistiske bemerkninger. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Evra anklager Suárez for rasisme

Manchester United-backen sier at Suárez kom med rasistiske bemerkninger «minst ti ganger».

Liverpool og Manchester United fikk med seg hvert sitt poeng fra storoppgjøret på Anfield lørdag. Kampen ble gjennomført uten at noen av lagene spilte nevneverdig stygt, men Manchester Uniteds Patrice Evra var likevel rasende etter kampslutt.

Franskmannen mener nemlig at Liverpool-spiss Luis Suárez kom med rasistiske bemerkninger mot ham gjentatte ganger i løpet av kampen for få ham ut av fatning. De to var i tottene på hverandre flere ganger i løpet av 90 minutter og Evra fikk gult kort etter å ha kranglet med Suárez rett foran øynene på dommer André Marriner.

– Sa det minst ti ganger
I mixed zone etter kampen var Evra tydelig misfornøyd med Suárez. På direkte spørsmål om Suárez hadde kommet med rasistiske bemerkningen svarte han bekreftende.

– Det finnes kameraer hvor du kan se at han sier det minst ti ganger. Slik skal ikke skje i 2011, sier Evra til franske Canal Plus ifølge programleder Darren Tulett.

Franskmannen mener også at dommer Marriner har fått med seg nok til å støtte opp under anklagene.

– Dommeren er klar over hva som ble sagt, sier Evra.

Ikke første gang
Det er ikke første gang Evra anklager noen for å komme med rasistiske bemerkninger. I 2006 var det daværende Liverpool-back Steve Finnan som ble beskyldt for å komme med rasistiske bemerkninger mot franskmannen, etter at supportere som så kampen på TV, hevdet at de kunne oppfatte rasistisk ordbruk fra iren mot United-backen

Våren 2008 havnet han i klammeri med banemannskapet på Stamford Bridge etter tapet mot Chelsea. Evra mente at banemannskapet hadde blitt hetset på grunn av sin hudfarge, men endte selv opp med å få fire kampers karantene.