Signe Tynning bruker samme frisør som Mette Marit. (Foto: Erik Manshaus)
Signe Tynning bruker samme frisør som Mette Marit. (Foto: Erik Manshaus)

God morgen Norge-Signe:
– Ble ekkelt å bevege seg ute

Brukte ett år på å komme over angsten.

TV 2-programleder Signe Tynning fra «God morgen Norge» snakker i et intervju med VG ut om angsten som har preget henne.

– Fikk åndenød og panikkangst

Det ble utløst av blant annet en svært tøff fødsel da sønnen Christian (25) ble født, og svært høyt arbeidstempo.

– Alle som har opplevd panikkangst vet hvordan det er. Jeg var småbarnsmor, jobbet som turntrener og skulle arrangere en landskamp. Det ble veldig mye arbeid. Og da jeg var oppe hos mamma en dag, sa hun at hun syntes jeg så sliten og stresset ut, og insisterte på å bestille en taxi. Men jeg kjørte hjem selv, og da fikk jeg plutselig åndenød og panikkangst. Så stoppet bilen, og da satt angsten i meg, da, sier Tynning åpenhjertig til VG.

– Ble ekkelt å bevege seg ute

Dette førte til at programlederen ungikk situasjoner som kunne utløse angstanfall.

– Det var en innvendig uro som preget meg i lang tid, og jeg hadde angst for angsten. Dermed sikret jeg meg selv for situasjoner som kunne fremprovosere det. Og det føltes veldig frustrerende, for jeg er jo i utgangspunktet en person som er ganske robust. Plutselig ble det ekkelt å kjøre bil, gå på kino, stå i kø og bevege seg ute. Men så gikk jeg til en familielege som utfordret meg til å stå i situasjoner som jeg fryktet. Vi startet i det små, men sakte men sikkert var jeg tilbake, uttaler programlederen.

Tynning har lang fartstid i TV 2, og har vært i kanalen siden 1994. Hun har vært innom både programmet «På godt og vondt», sporten, og nyhetene i kanalen.

Hun skal fortsette som programleder i «God morgen Norge», men får nye kolleger etter nyttår, ettersom Nils Gunnar Lie og Jan Øyvind Helgesen skal over i andre roller i kanalen.

– Jeg ser for så vidt fram til å begynne i Nyhetene over nyttår. Det er der jeg har vært meste av tiden i TV 2. Jeg innser at det kan være sunt for programmet å få inn nye krefter og at det fornyer seg litt. Det tror jeg programmet har godt av, sa Nils Gunnar Lie nylig til «God kveld Norge».